Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

5 ani de închisoare pentru 'upskirting': Realizarea unei fotografii sub fusta unei femei se va sancționa aspru în Hong Kong

jusbr.com
fusta

O persoană care face fotografii sub fusta sau în decolteul unei femei fără consimţământul acesteia riscă până la cinci ani de închisoare în Hong Kong, în conformitate cu o lege adoptată joi pentru combaterea „voyeurismului”, definit ca înregistrarea sau publicarea imaginilor cu zone intime ale altor persoane, fără acordul acestora, relatează AFP.

Infracţiunea a fost introdusă într-un context în care telefoanele mobile dotate cu camere au provocat o explozie de astfel de imagini pe internet.

Anumite zone din Asia, unde tehnologia este omniprezentă, se confruntă cu un val deosebit de grav de infracţiuni sexuale digitale, mai ales cu pornografia din răzbunare sau înregistrări cu camere spion.

Coreea de Sud, în special, s-a aflat în centrul atenţiei după ce mai multe femei s-au sinucis după ce au căzut victime publicării pe internet a unor imagini intime.

Un număr redus, dar în creştere, de state, inclusiv Australia, Noua Zeelandă, Germania şi Marea Britanie, au legiferat în mod specific această practică, numită şi ''upskirting''.

Legislaţia vizează doar imaginile care au fost surprinse în manieră ''necinstită'' sau au fost utilizate ''în scopuri sexuale'' şi se aplică atât în spaţii publice, cât şi în cele private.

De asemenea, vizează imagini ''deep fake'', adică fotografii şi înregistrări video care au fost manipulate digital pentru a asocia chipul unei persoane la corpul alteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.