Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCIDENT aerian deasupra Oceanului Pacific: Un avion de vânătoare rus a interceptat o aeronavă americană

defenseforces.com
su-57, rusia, avion,Suhoi

Armata rusă a trimis, joi, un avion de vânătoare de tip Suhoi Su-35 pentru interceptarea unei aeronave de recunoaştere RC-135, aparţinând Forţelor Aeriene din SUA, deasupra Oceanului Pacific, informează agenţia RIA Novosti, potrivit Mediafax.

"Pe 10 iunie, radarele militare au depistat o ţintă aeriană care se apropia de frontiera Federaţiei Ruse, deasupra Oceanului Pacific", anunţă Biroul de presă al Flotei militare ruse din zona Pacific.

"Avionul de vânătoare rus a identificat ţinta aeriană ca fiind un avion de recunoaştere RC-135 al Forţelor Aeriene americane, escortându-l deasupra Oceanului Pacific. După ce avionul străin s-a îndepărtat de frontiera Federaţiei Ruse, avionul rus a revenit în siguranţă la bază", a precizează Flota militară rusă din Pacific.

În urmă cu o săptămână, un avion de vânătoare al Rusiei a fost trimis să intercepteze o aeronavă americană de recunoaştere, deasupra Mării Barents.

Relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia sunt afectate de o serie de disensiuni politice şi militare. Preşedinţii din SUA şi Rusia, Joseph Biden şi Vladimir Putin, se vor întâlni oe 16 iunie, în oraşul elveţian Geneva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.