Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCIDENT aviatic cu două avioane ruse: Mai multe state NATO au intrat în ALERTĂ

avion de lupt f 35

Ministerul francez al Apărării a confirmat miercuri că două bombardiere ruse au fost escortate de avioane de vânătoare franceze în apropierea coastelor Franţei, după ce avioanele ruse au fost monitorizate de avioane militare norvegiene şi britanice, iar odată ce aviaţia franceză a încetat urmărirea lor, cele două bombardiere au intrat în atenţia forţelor aeriene spaniole, relatează agenţia EFE.

Contactat de această agenţie de presă, un purtător de cuvânt al Ministerului francez al Apărării a refuzat să precizeze dacă avioanele ruse au încălcat spaţiul aerian francez.

Citește și: Thalia a pățit-o: A fost DEZBRĂCATĂ de fani, pe scenă / VIDEO

Cele două bombardiere, de tipul Tu-160 Blackjack, au fost detectate prima dată în apropierea părţii de nord a Norvegiei la ora 07:13 GMT, când a fost declanşată alerta. Aviaţia norvegiană a ridicat de la sol două avioane F-16 pentru a intercepta avioanele ruse, care şi-au continuat zborul către nordul Scoţiei, zonă unde au fost monitorizate de avioane britanice Eurofighter Typhoon.

Bombardierele ruse au ocolit Irlanda pe la vest şi s-au înscris pe o traiectorie către regiunea franceză Bretania, avioanele franceze Rafale interceptându-le la circa 100 de kilometri de coastele acesteia. De acolo cele două bombardiere TU-160 au virat către sud-vest şi au zburat de-a lungul coastelor atlantice ale peninsulei iberice, în timp ce erau monitorizate de avioane F-18 spaniole, iar în final s-au îndreptat din nou către vestul Irlandei.

Citește și: Google a lansat primul său smartphone: Cum arată și ce poate Pixel / VIDEO

Ministerul francez al Apărării a semnalat că în această operaţiune de interceptare a existat o 'strânsă colaborare între cele două centre de operaţiuni ale NATO pentru flancurile de nord şi de sud şi centrul naţional francez de operaţiuni aeriene de la Lyon-Mont Verdum, scrie agerpres.ro.

Citește și: ȘOC în trailerul Pirații din Caraibe: Dead men tell no tales! Johnny Depp a fost scos din clip / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.