Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident cu ambasadorul Belarusului în Ucraina. La plecare din țară șeful Poliției de Frontieră ucrainean i-a dat '30 de arginți' pentru trădare (Video)

captura youtube
Igor Sokol

Ambasadorul Republicii Belarus la Kiev, Igor Sokol, a părăsit Ucraina. Înainte de a trece frontiera, pentru a intra în R. Moldova, șeful Serviciului de Stat de Frontieră al Ucrainei, Serhiy Deyneko, i-a dat ambasadorului belarus „30 de monede de argint”, (n.red. 30 de arginiți - prețul pentru care Iuda L-a trădat pe Iisus) pentru a i le transmite șefului Comitetului de Stat de Frontieră al Belarusului, Anatoliy Lapp.

Vezi și: Recep Erdogan dezvăluie de ce Vladimir Putin evită o confruntare cu Volodimir Zelensky: 'Au fost cele mai dificile probleme'

„Pentru lovitura în spate Ucrainei, puteți să i le predați șefului Comitetului de Frontieră de Stat al Republicii Belarus, general-locotenent A.P. Lapp”, a comentat Serhiy Deyneko, șeful Serviciului de Stat de Grăniceri al Ucrainei.

Deyneko a încercat să-i dea punga cu monede spunând: „Acesta este un ordin”. Drept răspuns, Sokol a spus: „Acesta este un ordin pentru tine, dar nu pentru mine”, și s-a întors și a plecat cu o privire nemulțumită.

Igor Sokol și-a continuat drumul, însă nu s-a oprit în R. Moldova. Reprezentanții MAEIE au precizat că ambasadorul Republicii Belarus în Ucraina nu se află pe teritoriul R. Moldova. Oficialul s-a aflat în tranzit.

De menționat că Rusia şi-a folosit aliatul Belarus ca rampă de lansare a invaziei sale în Ucraina, la 24 februarie. De asemenea, forţele ruse au folosit Belarus ca bază din care au atacat ţinte din Ucraina cu avioane de vânătoare şi rachete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.