Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCIDENT în Mediterana: Un submarin nuclear, lovit de un cargo

submarin

Un submarin nuclear britanic va face o escală neprevăzută miercuri în Gibraltar în urma unei coliziuni cu un cargo în largul acestui mic teritoriu britanic de peste mări în sudul peninsulei iberice, a anunţat Ministerul Apărării britanic, relatează AFP, potrivit Agerpres.

'Submarinul a suferit daune externe, dar reactorul său nuclear nu a suferit absolut nici o avarie şi nici un membru al echipajului nu a fost rănit în incident', se afirmă într-un comunicat al ministerului. 'Suntem în contact cu echipajul de pe cargo şi informaţiile preliminare sunt că nu a suferit daune', a adăugat sursa citată, fără alte precizări.

Vezi şi: Vești proaste de la Donald Trump: Ce se întâmplă cu NATO dacă ajunge președinte

Submersibilul HMS Ambush se pregătea să se scufunde şi efectua exerciţii de antrenament când s-a produs coliziunea, miercuri după-amiază. Submarinul urmează să ajungă în Gibraltar pentru verificări suplimentare, menţionează ministerul. 

Spania cere de decenii revenirea Gibraltarului sub suveranitatea sa, teritoriu stâncos de 7 km2 situat în sudul extrem al Peninsulei Iberice, pe care l-a cedat britanicilor în 1713. 

Spania a propus un regim de suveranitate partajată asupra Gibraltarului după ieşirea Regatului Unit din UE care ar permite locuitorilor insulei să beneficieze în continuare de avantajele apartenenţei la Uniunea Europeană.

Vezi şi: În ciuda opoziției UE, Erdogan nu RENUNȚĂ: Lumea nu este doar Uniunea Europeană

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.