Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident în pline tensiuni între Moscova şi Kiev: Atac cu cockteil Molotov la Consulatul General al Rusiei la Lvov; reprezentantul Kievului la Moscova, convocat

capital.ro
cocteil Molotov

Rusia denunţă un atac cu un dispozitiv incendiar la Consulatul General rus din Lvov, în vestul Ucrainei, un incident care nu s-a soldat cu victime, dar care intervine în pline tensiuni între Moscova şi Kiev, relatează AFP, conform news.ro.

”La 24 decembrie, la ora (locală 2.30 (şi ora României), Consulatul General al Rusiei la Lvov a fost ţinta unui act terorist. O persoană neidentificată a aruncat, în direcţia intrării instituţiei o sticlă cu un lichid inflamabil care a luat foc”, a anunţat vineri într-un comunicat diplomaţia rusă.

Potrivit Ministerului rus de Externe, incidentul nu s-a soldat cu răniţi.

Poliţia din Lvov a anunţat că acest cocteil Molotov a fost aruncat către incinta care înconjoară consulatul, fără să cauzeze pagube clădirii şi a precizat că a deschis o anchetă cu provire la ”huliganism”.

”Acest act scandalos şi inacceptabil este consecinţa unei exacerbări în Ucraina a isteriei rusofobe şi incitărilor la ură şi la ostilitate împotriva Rusiei”, denunţă dplomaţia rusă.

Moscova anunţă că un reprezentant interimar al Kievului a fost convocat la Ministerul rus de Externe, unde i s-a prezent un ”protest puternic” şi i s-a cerut ca Ucraina să asigure securitatea personalului diplomatic rus.

Acest incident intervine în toiul unor tensiuni între Ucraina şi Rusia, acuzată de Occident de comasarea a zeci de mii de militari la frontiera ucraineană, în vederea unei intervenţii militare.

Kremlinul dezminte ferm că are vreo voinţă belicoasă.

Relaţiile Kievului cu Moscova erau deja extrem de proaste dupăanexarea în 2014 de către Rusia a Peninsulei ucrainene Crimeea şi de la izbucnirea războiului în Donbas între trupe ucrainene şi separatişti proruşi, susţinuţi de către ruşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.