Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident la Parcul Naţional Yellowstone din SUA: Un turist a fost împuns de un bizon

Romanians Journeys
Parcul national Domogled padure munte

Un bărbat a fost rănit la unul dintre braţe şi spitalizat după ce a fost împuns de un bizon în Parcul Naţional Yellowstone din Statele Unite, au anunţat reprezentanţii National Park Service (NPS), care i-au îndemnat pe turişti să nu se apropie de aceste animale impunătoare, informează AFP.

Turistul, în vârstă de 34 de ani, mergea alături de membrii familiei sale pe o pasarelă construită în acest celebru parc din vestul Statele Unite în momentul în care un bizon s-a repezit spre grupul de oameni, a precizat NPS, o agenţie federală însărcinată cu administrarea marilor spaţii naturale din Statele Unite, într-un comunicat publicat marţi.

"Membrii familiei nu au părăsit locul, iar bizonul a continuat să se repeadă spre grup şi l-a împuns pe acel bărbat", se afirmă în acelaşi comunicat.

Turistul a fost rănit la unul dintre braţe şi a fost transportat cu ambulanţa la un spital, potrivit Agerpres.

O înregistrare video publicată de presa locală arată un bizon repezindu-se spre un grup de persoane, care păreau că nu doreau să fugă. Apoi, animalul a atacat un adult şi un copil, înainte ca aceştia să înceapă în sfârşit să fugă.

Potrivit National Park Service, a fost pentru a doua oară în mai puţin de o lună când un bizon a împuns un vizitator care s-a apropiat prea mult de el.

Bizonii sunt animale imprevizibile, care pot să alerge de trei ori mai repede decât omul, iar turiştii trebuie să păstreze întotdeauna o distanţă de cel puţin 25 de metri, au adăugat specialiştii americani.

"Când un animal se află aproape de un teren de camping, de o potecă, de o pasarelă, de o parcare sau într-o zonă amenajată, vă recomandăm să îi oferiţi spaţiu", precizează comunicatul publicat de NPS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.