Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCIDENT MILITAR deasupra Mării Negre: Un avion american a fost interceptat de un bombardier rus

Un avion de vânătoare rus a efectuat o manevră periculoasă în timpul interceptării unei aeronave americane, deasupra Mării Negre, acuză Departamentul Apărării din Statele Unite.

"Marţi, 29 ianuarie, un avion american EP-3 Aries care zbura în spaţiul aerian deasupra Mării Negre a fost interceptat de un avion rus Su-27. Această interacţiune este considerată ca fiind nesigură din cauza faptului că avionul Su-27 s-a apropiat la doar 1,5 metri şi a trecut direct prin faţa traiectoriei aeronavei EP-3, care a fost nevoită să zboare prin fumul avionului Su-27. Interceptarea a durat două ore şi 40 de minute", anunţă Flota a VI-a a Forţelor Navale americane.

Citește și: Mare atenție! CEDO confirmă că plângerea Laurei Codruța Kovesi este doar înregistrată, nu și declarată admisibilă

"Armata rusă are dreptul să efectueze operaţiuni în spaţiul aerian internaţional, dar trebuie să respecte standardele internaţionale de securitate şi să evite astfel de incidente, inclusiv Acordul de evitare a incidentelor în apele internaţionale din anul 1972. Acţiunile nesigure sporesc riscul unor interpretări greşite şi a unor coliziuni în aer. Avionul american zbura în conformitate cu reglementările internaţionale şi nu a provocat activităţile ruse", subliniază Flota a VI-a a Forţelor Navale americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.