Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident RASIST pe un stadion din Australia. Presa a 'luat foc' / VIDEO

captura video
incident rasist australia

O spectatoare a aruncat sâmbătă cu o banană în direcţia unui jucător aborigen în timpul unei meci de fotbal australian, iar incidentul a declanşat o furtună mediatică şi a amintit de problemele de rasism recurente în acest sport în Australia, informează AFP, citează agerpres.ro

Imagini video publicate pe reţelele de socializare arată o tânără femeie de 24 de ani aruncând o banană în jucătorul aborigen de la echipa Adelaide Crows, Eddie Betts.

Coreea de Nord AMENINȚĂ cu un atac nuclear


În urma anchetei, femeii i s-a interzis intrarea la orice meci din Liga de Fotbal Australiană (AFL). 'Ea a recunoscut cu claritate că a făcut o teribilă greşeală', a declarat un purtător de cuvânt al clubului din Adelaide. 

Patronul AFL, Gillon McLachlan, a subliniat că incidentul este 'fără nicio ambiguitate unul rasist' şi că acest lucru l-a 'îmbolnăvit'.

Mutare strategică a DNA, după divorțul de SRI


Fotbalul australian a fost zguduit de mai multe scandaluri pe temei rasist în ultimii ani. 

Editorialistul Rohan Connolly notează în publicaţia The Age: 'Fotbalul australian continuă să fie poluat de o mică dar provocatoare minoritate, care crede că plata dreptului de intrare (pe stadion) îi oferă şi dreptul de a adopta un comportament rasist nu doar faţă de ţintele tracasărilor lor, ci faţă de noi toţi'. 

Anul trecut, unul dintre sportivii australieni aborigeni cei mai cunoscuţi, Adam Goodes, a pus capăt carierei sale în fotbalul australian după ce a fost în mod regulat ţinta huiduielilor pe stadioane. Jucătorul de 36 de ani a jucat 372 de meciuri pentru Sydney Swans şi a câştigat de două ori titlul de cel mai bun jucător al campionatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.