Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare strategică a DNA, după divorțul de SRI

DNA

Direcția Naționala Anticorupție (DNA) se dotează, după divorțul de SRI. Instituția vrea să cheltuiască 860.000 lei, fără TVA, pentru cumpărarea de echipamente IT și aplicații software, care să permită instituției o mai bună analiză a informațiilor digitale din cadrul investigațiilor, informează profit.ro.

Aparate de înregistrat audio-video digital normale și cu funcție de monitorizare audio prin intermediul GSM, minicamere video color normale și pentru filmări pe timp de noapte, un server de procesare de date și mai multe stații de analiză date pentru investigații informatice, sunt doar câteva din dotările care vor uşura munca procurorilor anticorupţie.

Turcescu, propunere OFICIALĂ: Neagu Djuvara - cetățean de onoare al Capitalei

Numire pe 'filiera nevestelor' la SPP. Cine este în pole position pentru preluarea conducerii /presa

De asemenea, instituția vrea să cumpere un sistem de analiză a materialelor digitale și o aplicație software pentru investigații digitale, cu numeroase facilități specifice acestui domeniu.

În plus, în dotarea DNA vor intra 100 de pungi Faraday, care vor permite transportul și izolarea radio a dispozitivelor mobile (telefoane, tablete, receptoare GPS) ridicate la perchezițiile informatice în modul pornit.

Amintim că la începutul acestui an, Curtea Constitutionala a decis ca sintagma "ori de alte organe specializate ale statului", din cuprinsul dispoziţiilor art.142 alin.(1) din Codul de procedură penală, este neconstituţională. In baza acestei prevederi din CPP procurorii delegau SRI-ului sa puna in executare mandatele de supraveghe tehnica, desi SRI-ului ii este interzis prin lege sa efectueze "acte de urmarire penala".

In urma acestei decizii a CCR procurorii nu vor mai putea delega SRI-ului sa asculte telefoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.