Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCIDENTE cu Boris Johnson la preluarea mandatului de premier, de la Regina Elisabeta a II-a: Au intervenit forțele de ordine - VIDEO

Boris Johnson regina

Boris Johnson a fost desemnat oficial miercuri prim-ministru al Regatului Unit de regina Elisabeta a II-a, după ce politicianul britanic a venit la Palatul Buckingham la puţin timp după ora locală 15.00, relatează AFP şi Reuters.

"Regina l-a primit în audienţă pe onorabilul Boris Johnson în această după-amiază şi i-a cerut să formeze o nouă administraţie", a anunţat Buckingham Palace, informează agerpres.ro.

Citește și: Negocieri intense între Victor Ponta și Viorica Dăncilă! Ce funcție vrea să-i obțină soției sale

"Dl Johnson a acceptat oferta Maiestăţii Sale şi i-a sărutat mâna după învestirea ca prim-ministru şi Prim Lord al Trezoreriei", a adăugat sursa citată.

Johnson a declarat: ”Vom ieși din UE pe 31 octombrie, fără doar și poate. Vom ajunge la un nou acord sau la unul mai bun.” ”Poporul britanic s-a săturat să aștepte. Este timpul să acționăm”, a afirmat acesta.

Maşina fostului primar al Londrei a fost blocată în drumul spre Palatul Buckingham o scurtă perioadă - mai puţin de un minut - de militanţi ai Greenpeace care încercau să tragă un semnal de alarmă privind încălzirea climatică formând un lanţ uman.

Citește și: Mega Image vrea să dea mega-lovitura! Se schimbări îi așteaptă pe clienți

Grupul format în principal din protestatare îmbrăcate în roşu şi-a unit mâinile de-a curmezişul drumului în timp ce alţi participanţi la protest au desfăşurat un banner cu mesajul "Climate Emergency" încercând să oprească trecerea maşinii lui Boris Johnson însoţită de o escortă a poliţiei.

Maşina în care se afla viitorul prim-ministru a reuşit să-i ocolească şi a ajuns la Palatul Buckingham puţin mai târziu.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: De pilele incompetente nu se va atinge

Greanpeace a precizat că a organizat protestul pentru a face apel la Johnson să acţioneze împotriva schimbării climatice.

Înaintea lui Johnson a venit la Palatul Buckingham premierul la final de mandat Theresa May pentru a-şi prezenta oficial demisia. "Prioritatea imediată a lui Boris Johnson va fi să pună în practică un Brexit care să funcţioneze pentru întregul Regat Unit", a declarat premierul demisionar în ultimul său discurs în această calitate, susţinut în faţa reşedinţei din Downing Street 10, alături de soţul său.

Citește și: Incredibil! Milioane de români au fugit din țară din cauza sărăciei și corupției .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.