Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incidente electorale la Sibiu: Un bărbat a votat, deși renunțase la cetățenie, iar altul a votat cu buletin tras la xerox

vot alegeri sondaj

Un bărbat care a votat pe listele suplimentare la o secție din Sibiu are dosar penal, după ce polițiștii au stabilit că acesta renunțase la cetățenie și nu mai avea drept de vot. Altul a fost amendat pentru că a permis unei persoane să voteze cu o carte de identitate xeroxată și plastifiată, potrivit Mediafax.

Potrivit Poliției Sibiu, au fost înregistrate 14 sesizări privind evenimente electorale în Sibiu, dintre care cinci s-au confirmat. Între neregulile constatate este și cazul unui bărbat din Sibiu care a votat pe listele suplimentare, deși nu mai avea acest drept, acesta renunțând la cetățenia română.

„La o secție de vot din municipiul Sibiu, s-a prezentat o persoană care deși locuia în Sibiu, nu era trecută pe lista permanentă, votând pe listele suplimentare. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că această persoană și-a pierdut cetățenia și nu avea drept de vot. În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot”, a spus Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

Ciolacu a votat cu speranța unei Românii mult mai bune: 'Îmi doresc din tot sufletul să vină cât mai mulți români la vot'. Ce spune despre votul din Diaspora

O persoană a fost amendată cu 4.500 de lei deoarece a permis ca un alegător să voteze cu un document impropriu.

Este vorba de un membru al unei comisii din Avrig, care, potrivit unor surse, a permis unui votant să își exercite dreptul la vot folosind o carte de identitate xeroxată și plastifiată.

Polițiștii sibieni fac cercetări și în cazul unei femei care a sesizat că nu i s-a permis să voteze la o secție din comuna Șelimbăr.

De asemenea, un bărbat este cercetat penal după ce a votat în alt județ și a încercat să voteze încă o dată la o secție din Păuca, județul Sibiu, iar un bărbat din Săcădate a fost amendat cu 500 de lei pentru apelare abuzivă, după ce a reclamat că unui cetățean, aflat în stare de ebrietate, nu i se permite să voteze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.