Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCIDENTE la proteste: Manifestanții au plecat spre Palatul Parlamentului / TRANSMISIUNE LIVE VIDEO

breaking news stiripesurse.ro

UPDATE Protestele s-au încheiat.

UPDATE Protestatarii au ajuns la Palatul Parlamentului.

UPDATE Sute de persoane iau parte la protestul faţă de modificările aduse legilor justiţiei, în Iași. Oamenii s-au adunat în Piaţa Unirii, în jurul bradului de Crăciun. Protestatarii cântă „Deşteaptă-te, române!“ şi pornesc spre sediul PSD, de pe Bulevardul Ştefan cel Mare. Câteva sute de persoane au pornit în marş prin centrul oraşului.În Piaţa Unirii sunt în jur de 200 de persoane. Protestatarii scandează: „Hoţii“ şi „Dragnea la închisoare, nu la guvernare!“. Faţă de serile trecute, în care au fost proteste la sediul PSD, în centrul oraşului au venit cu mult mai mulţi oameni nemulţumiţi.

Circa 200 de oameni s-au adunat sâmbătă seara, 23 decembrie, la Monumentul Memorandiştilor din centrul Clujului. Aceşti au adus pancarte pe care scrie ”E clar! PSD distruge România!” şi ”UDMR, tot ciuma roşie!”, scrie adevarul.ro

Protestatarii au plecat din Piața Victoriei spre Palatul Parlamentului și au apărut primele incidente cu jandarmii! Forțele de ordine s-au opus, inițial și au rezultat mici incidente.

Aproximativ 200 de persoane au plecat sâmbătă în marş din Piaţa Victoriei spre Parlament, în semn de protest faţă de modificările aduse de legilor justiţiei. Manifestanţii fluieră şi scandează împotriva Guvernului, cerând demisia Executivului şi preşedinţilor celor două camere parlamentare. Proteste antiguvernamentale au loc şi în mai multe oraşe din ţară.

Citește și: Carmen Iohannis, uimește, înainte de Crăciun: Ce gest a făcut Prima Doamnă a României

Protestatarii din Bucureşti s-au adunat în Piaţa Victoriei în jurul orei 17.00, cu steaguri şi tobe. Ei fluieră, huiduie şi cer demisia Guvernului şi preşedinţilor celor două camere parlamentare.

Mobilizarea pentru proteste s-a făcut pe Facebook.

Citește și: Inedit! Cine este elevul care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai și de ce a făcut asta

„Masacrarea Justiţiei de către PSD-ALDE, criticată de magistraţi, Departamentul de Stat, Comisia Europeană, este mai mult decât un atac la procedurile de drept şi la adresa luptei anticorupţie. Este un asalt chiar la adresa democraţiei din România. Felul în care PSD şi ALDE au abuzat procedurile parlamentare legitime, în care au încercat să închidă gura Opoziţiei şi a oricui a îndrăznit să se împotrivească reprezintă semnale care ar trebui să alarmeze orice român care doreşte pentru România o viaţă în libertate şi democraţie. La care se adauga si modificarile Codului de Procedură Penală şi situaţia generală gravă din toate celelalte domenii”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului din Bucureşti.

Potrivit organizatorilor, manifestanţii vor urma traseul Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - Piaţa RevoluŢiei - Piaţa Natiunile Unite - Parlament.

Citește și: Mutare bombă în televiziune: Ce vedetă revine la Antena 1

Proteste antiguvernamentale au loc şi în mai multe oraşe din ţară, în Bacău (Piaţa tricolorului), Tulcea, Ploieşti, Iaşi (Piaţa Unirii), Cluj (Monumentul Memorandiştilor) şi Bistriţa (în faţa prefecturii).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.