Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incidente VIOLENTE între naţionalişti şi manifestanţii pro-Catalonia, la Valencia. Autorităţile, în ALERTĂ - VIDEO

www.express.co.uk
incidente Catalonia

Incidente violente au izbucnit la Valencia, în sud-estul Spaniei. Naţionaliştii spanioli au luat cu asalt o manifestaţie a celor pro-Catalonia, iar imaginile au făcut înconjurul lumii.

Citeşte şi: Simona Halep, CRITICATĂ dur de presa din Elveţia: 'O regină FĂRĂ coroană...'

Lupta a izbucnit la începutul marșului. Suporterii CUP și Arran au fost înconjurați de zeci de persoane care au participat la o contra-demonstrație neautorizată. În scurt timp, totul s-a transformat într-o bătaie generală, în urma căruia chiar şi un jurnalist El Pais a fost rănit, potrivit ElPais.com.

 

 

Incidentul a avut loc în contextul în care astăzi, liderul catalan Carles Puigdemont ar urma să se adreseze Parlamentului regiunii sale într-o şedinţă la care ar putea fi formulată o declaraţie de independenţă. Atmosfera rămâne însă tensionată în Spania, iar noi manifestaţii pro-secesiune sunt anunţate şi la ora la care este programată intervenţia, 18.00 (19.00 ora României).

Poliţia a instituit perimetre de securitate în apropierea clădirilor publice din Barcelona şi a închis parcul Ciutadella, care înconjoară Parlamentul regional catalan.Mai multe maşini de poliţie au fost amplasate în apropierea intrărilor în clădirea Parlamentului, iar cei care vor să pătrundă trebuie să treacă de patru filtre de control, potrivit MEDIAFAX.

Autorităţile au anunţat că măsurile au fost puse în aplicare "din motive de siguranţă", în urma demonstraţiilor în masă care au avut loc duminică împotriva planurilor guvernului Cataloniei de a se separa de Spania.

Citeşte şi: Decapitări în teritoriu! Şefii de la Drumuri din Timişoara şi Orşova, DEMIŞI la solicitarea ministrului Cuc .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.