Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incidentul de la telescaunul din Vatra Dornei, în urma căruia 50 de persoane au rămas au rămas blocate, cauzat de un şofer care a lovit cu maşina un scaun

telescaun vatra dornei

Reprezentantul SC Telescaun Vatra Dornei, Paul Boncheş, a afirmat că incidentul de duminică, în urma căruia aproximativ 50 de persoane au rămas blocate în telescaun, a fost cauzat de un şofer care a intrat cu maşina într-o zonă interzisă traficului rutier şi a lovit un scaun al telescaunului, potrivit news.ro.

El a precizat că cei afectaţi au primit înapoi contravaloarea biletului şi că urmează şi un raport din partea celor de la ISCIR Iaşi.

Paul Boncheş a relatat cum s-a petrecut incidentul de duminică.

„Duminică, 24 aprilie, în jurul orei 15:20, Telescaunul s-a oprit, iar la încercarea de repornire am observat că nu există blocaj, ceea ce a însemnat că este vorba despre ceva mai grav. La scurt timp, am primit un telefon din partea numitului Sergiu Rusu, care m-a anunţat că a făcut o mare prostie: a intrat cu maşina de teren personală într-un scaun al Telescaunului, în zona intermediara, acolo unde acesta circulă la o înălţime mică de sol. Zona respectivă este proprietate privată şi este semnalizată cu indicatoare privind accesul interzis, ceea ce înseamnă că nu putem vorbi despre o vină comună, ci, exclusiv, individuală. Am fost, astfel, nevoiţi, după constatarea echipei tehnice a Telescaunului că remedierea avariei necesită câteva ore de muncă, să urmăm procedurile ce se impuneau”, a explicat Paul Boancheş.

El a precizat că apoi au fost anunţate instituţiile de salvare.

"A fost anunţată ISCIR Iaşi, s-a sunat la 112, am anunţat instituţiile de salvare cu care colaborăm în astfel de situaţii, timp în care lucrătorii Telescaun Vatra Dornei au fost în permanenţă în dialog cu turiştii blocaţi, care au fost şi martorii momentului în care maşina a lovit instalaţia şi cărora le mulţumesc pentru înţelegerea de care au dat dovadă. De asemenea, aceştia au primit contravaloarea biletului înapoi, iar din discuţiile avute se pare că nu vor fi plângeri depuse din partea lor. La începutul acţiunii de coborâre a turiştilor au avut prioritate un minor şi o persoană diabetică, de aceeaşi atenţie sporită beneficiind toate persoanele blocate”, a mai afirmat reprezentantul SC Telescaun Vatra Dornei.

El a mai transmis că regretă incidentul, care însă nu a fost cauzat de calitatea instalaţiilor sau de lipsa reviziilor.

“Urmează, din nou, un raport din partea celor de la ISCIR Iaşi, însă motivul problemei este clar, evident.

Regretăm incidentul, care a venit la o scurtă perioadă de cel anterior, însă în ambele cazuri problema nu a ţinut de calitatea instalaţiei sau de lipsa reviziilor, de aceea facem apel la mai multă responsabilitate colectivă şi aducem mulţumiri colegilor de la ISU, Jandarmeria Montană, Salvamont Suceava şi Salvamont Vatra Dornei pentru celeritatea cu care au acţionat. Sperăm să fie ultimele incidente de acest fel şi ne cerem scuze tuturor turiştilor care au trecut prin această situaţie neplăcută", a declarat Paul Boncheş.

Aproximativ 50 de persoane au rămas blocate, duminică, în telescaunul din Vatra Dornei. Pompieri militari şi salvamontişti au intervenit pentru recuperarea acestora şi au reuşit să coboare toate persoanele în siguranţă la bază.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.