Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE. CCR: Poate sau nu Iohannis sa scape de ANI

Augustin-Zegrean

Curtea Constitutionala (CCR) dezbate marti o sesizare de neconstitutionalitate privind legea in baza careia ANI a dat nenumarate verdicte de incompatibilitate. Este vorba de starea de incompatibilitate dintre calitatea de primar si cea de reprezentant in adunarile generale ale societatilor de interes local.

CCR a fost sesizata initial de primarul comunei Tuzla, insa alte 13 sesizari privind acest tip de incompatibilitate au fost depuse la CCR intre timp.

Acest tip de incompatibilitate il vizeaza si pe Klaus Iohannis, iar declararea acestui articol din lege neconstitutional, l-ar putea scapa de griji pe candidatul la prezidentiale. Acest lucru l-a explicat inclusiv presedintele CCR Augustin Zegrean.

"Daca n-ar mai exista, e greu de inteles ce urmeaza? Daca e declarat neconstitutional textul, se inchide toata povestea", a spus Zegrean la intrarea in sediul CCR, privind incompatibilitatea alesilor si procesele care sunt in desfasurare pe aceasta speta.

UPDATE. Insa surse judiciare sustin ca prezidentiabilul Klaus Iohannis nu va scapa de probleme chiar daca CCR va declara neconstitutional textul de lege privind incompatibilitatea. Efectele acestei decizii nu pot fi aplicate retroactiv, iar procesul lui Iohannis fiind in derulare, nu va fi influentat de o decizie a CCR. Starea lui de incompatibilitate a fost identificata de ANI cand legea era in vigoare, astfel el va trebui sa se supuna rigorilor acestei legi, chiar daca ea va fi declarata neconstitutionala.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.