Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCOMPETENŢĂ în Belgia: Poliţia ştia din decembrie adresa celui mai căutat terorist

bruxelles soldat

Un poliţist belgian din oraşul Malines (Mechelen, regiunea Flandra din Belgia) avea încă din 7 decembrie 2015 adresa exactă la care se ascundea teroristul Salah Abdeslam, 'creierul' atentatelor din noiembrie 2015 din Paris şi care este suspectat de implicare în organizarea atentatelor de marţi din Bruxelles, scrie vineri cotidianul belgian La Derniere Heure, citat de Agerpres.

Respectivul poliţist a transmis informaţia superiorilor săi din Malines, dar raportul confidenţial nu a fost niciodată transmis mai departe poliţiei din Bruxelles, scrie ziarul menţionat, care citează surse judiciare. Adresa menţionată de poliţistul belgian în raportul său era Strada Quatre Vents, numărul 79, Molenbeek, adică exact adresa la care a fost găsit Abdeslam vinerea trecută, la 18 martie.

Vezi şi: Fraţii El Bakraoui erau în fişierele antiteroriste americane (TV)

În raportul întocmit de poliţistul din Malines se menţiona că Salah Abdeslam era ajutat să se ascundă şi să se deplaseze de complicele său Abid Mohamed, acesta fiind arestat de altfel împreună cu 'creierul' atentatelor din noiembrie 2015 din Paris în timpul raidului din Molenbeek al poliţiei belgiene. Poliţistul din Malines aflase informaţia de la un coleg de origine musulmană, care la rândul său primise pontul de la comunitatea musulmană din Malines. 

Autorităţile belgiene au deschis o anchetă pentru a stabili de ce informaţia furnizată de poliţistul din Malines nu a fost comunicată mai departe poliţiei din Bruxelles.

Vezi şi: Operațiuni anti-teroriste la Bruxelles și Paris: Două cartiere sunt luate cu asalt

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.