Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCONȘTIENTE Patru asistente medicale s-au dus INFECTATE la spital, după ce au revenit din concediu

Facebook
medic doctor spital

Patru asistente din secţii diferite ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia au fost confirmate cu noul coronavirus, după ce au fost testate, potrivit unei proceduri interne a unităţii, la întoarcerea din concediul de odihnă, a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul Diana Mârza.

Potrivit managerului SJU Alba Iulia, cele patru asistente nu au revenit la serviciu înainte de primirea rezultatului testului şi nu au avut astfel contact cu colegi sau pacienţi.

Citește și: Gabriela Firea, către Orban: ‘Ceea ce ați făcut azi, se numește abuz de putere’

"Avem o procedură internă, potrivit căreia angajaţii care revin dintr-un concediu mai lung de şapte zile sunt testaţi anterior reluării activităţii. Cele patru asistente - două de la Chirurgie, una de la UPU şi o alta de la Recuperare Neurologică - nu au apucat să intre în spital", a explicat Diana Mârza.

Ea a adăugat că pacienţii sunt testaţi la internare, iar acolo unde este cazul unei internări mai îndelungate, se repetă procedura la şase zile.

Citește și: Tătaru: ‘Am văzut a doua cocoașă, a doua fază a primului val pandemic în care a fost mai agresiv decât în primul val’

"Am avut de la începutul pandemiei în total patru pacienţi care iniţial au fost negativi, iar în timpul internării s-au pozitivat", a spus Diana Mârza.

De asemenea, potrivit managerului, la SJU Alba Iulia au loc testări periodice ale angajaţilor în secţiile în care sunt trataţi pacienţi infectaţi cu COVID-19.

Citește și: Anunț neașteptat! Ce premier va pune PSD după moţiune .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.