Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inconștiență maximă la Constanța: Un tânăr de 17 ani și un alt bărbat, de 58, beți și fără permis, prinși de polițiști

antena 3
etilotest

Un adolescent de 17 ani, fără permis de conducere și aflat sub influența alcoolului, a fost prins în timp ce conducea o mașină pe o stradă din Medgidia. Tânărul a refuzat prelevarea de probe biologice.

 

Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un echipaj de jandarmi a văzut o mașină care circula fără a avea în funcțiune luminile de întâlnire. Jandarmii au anunțat Poliția.

Polițiștii au oprit mașina și au aflat că la volan se afla un adolescent de 17 ani, potrivit Mediafax.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost dus la o unitate medicală, unde a refuzat prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, au precizat polițiștii.

În perioada 8 - 9 martie a.c., aproximativ 360 de polițiști au acționat, în județul Constanța, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, desfășurarea unui trafic rutier în siguranță și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise.

 

Jale pe drumurile din Constanta! A curs cu amenzi

 

 

Astfel, au fost desfășurate, în sistem integrat cu jandarmii, peste 70 de acțiuni, în localitățile din județ. Au fost legitimate peste 500 de persoane și au fost verificate aproximativ 300 de vehicule. Totodată, 46 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și 21 cu aparatele din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 256 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii şi liniştii publice, la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dar și pentru alte abateri. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 143.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 19 permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare. Totodată, a fost constatată o infracțiune la regimul circulației rutiere.

Un alt bărbat beat și fără permis, a condus un utilaj agricol

 

Astfel, la data de 8 martie a.c., în jurul orei 16.20, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Cogealac au identificat un bărbat, de 58 de ani, care a condus un utilaj agricol, pe strada Fabricii din satul Râmnicu de Jos, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.