Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încoronarea regelui Thailandei s-a încheiat cu o paradă fluvială spectaculoasă

Operation World
Thailanda

Încoronarea regelui thailandez Maha Vajiralongkorn s-a încheiat în mod oficial joi cu o elaborată paradă de barje, organizată la Bangkok pe Chao Phraya, cel mai mare fluviu din Thailanda, informează DPA.

Procesiunea Barjei Regale a inclus 2.200 de vâslaşi care au condus 52 de barje pe fluviul Chao Phraya în Oraşul Vechi din Bangkok. Aceasta a fost ultima etapă din seria de evenimente dedicate încoronării regelui Thailandei, după ce suveranul a fost oficial încoronat în cadrul unei ceremonii ce a avut loc în luna mai.

Zeci de mii de persoane s-au reunit pe malurile fluviului thailandez pentru a asista la procesiunea de joi.

Regele Maha Vajiralongkorn a stat alături de noua lui regină, Suthida, la bordul celei mai spectaculoase barje din acea procesiune, a cărei proră era sculptată în forma unei lebede mistice.

Suthida a fost desemnată regină în luna mai, cu doar câteva zile înainte ca Maha Vajiralongkorn să fie încoronat.

Suveranul thailandez a ales şi o consoartă oficială în luna iulie, dar i-a retras acel titlu după trei luni pentru că noua sa iubită a dat dovadă de lipsă de loialitate şi a depus eforturi pentru a obţine acelaşi rang cu cel al reginei Suthida, potrivit unei declaraţii emise de Palatul Regal din Bangkok.

Iniţial, procesiunea barjei regale fusese programată pentru luna octombrie, însă a fost amânată pentru joi, 12 decembrie.

Ceremonia, denumită şi Procesiunea Regală pe Apă, are menirea de a reflecta vechile moduri de viaţă ale thailandezilor, care folosesc bărcile în mod tradiţional ca pe un mijloc major de transport. De asemenea, această tradiţie oferă cetăţenilor thailandezi şansa rară de a-l vedea de la mică distanţă pe noul lor monarh.

Ceremonia a fost difuzată în direct de toate posturile de televiziune din Thailanda şi s-a încheiat în momentul în care regele Maha Vajiralongkorn a fost transportat înapoi la Palatul Regal din Bangkok într-o lectică purtată pe umeri de gărzile sale regale.

După ce a moştenit tronul de la tatăl lui, fostul rege Bhumibol Adulyadej, Maha Vajiralongkorn a impus un control mai strict asupra finanţelor acestui stat monarhic şi a plasat mai multe unităţi din armată sub controlul său direct.

Potrivit presei internaţionale, Maha Vajiralongkorn îşi petrece majoritatea timpului în Germania, unde deţine o vilă pe malul lacului Starnberg, aflat în apropiere de Munchen.

Monarhia thailandeză este protejată prin legi stricte de lezmaiestate, conform cărora declaraţiile critice la adresa monarhului sunt pedepsite cu până la 15 ani de închisoare. Aceleaşi legi impun şi anumite limitări în privinţa ştirilor despre monarhie pe care mass-media naţionale pot să le publice.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.