Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încrederea este la un nivel scăzut pe bursele europene! Acțiunile au închis pe roșu vineri

Financial Times
bursa gaze ICE Londra

Acţiunile europene au închis vineri în scădere, rezultatele financiare ale companiilor şi starea economiei globale menţinând încrederea la un nivel scăzut, transmite CNBC.

Indicele de referinţă Stoxx 600 a coborât cu 0,8% ţi majoritatea sectoarelor şi burselor majore au fost în teritoriu negativ.

Acţiunile din domeniul sănătăţii au scăzut cel mai mult, cu 2,9%, în timp ce titlurilor companiilor produse chimice au crescut cu 0,8%.

Indicele pan-european Stoxx 600 a avut o săptămână în general slabă şi se îndreaptă către cea mai proastă performanţă lunară din septembrie 2022, potrivit datelor LSEG.

Rezultatele raportate de companii au provocat mişcări mari ale unor acţiuni.

Titlurile NatWest au scăzut cu până la 17% în apropierea deschiderii, înainte de a reduce pierderile şi a încheia sesiunea în sdeclin cu 11%. Banca a raportat rezultate din trimestrul al treilea care au arătat o marjă netă de dobândă mai mică, în timp ce Autoritatea de Conduită Financiară a Regatului Unit a declarat vineri dimineaţă că a găsit ”potenţiale încălcări ale reglementărilor” în raportul său cu privire la un scandal de cont bancar care a dus la demiterea CEO-ului NatWest, Alison Rose.

La începutul săptămânii, acţiunile Deutsche Bank au crescut datorită rezultatelor financiare peste aşteptări, în timp ce titlurile Barclays au scăzut după ce a avertizat cu privire la cheltuielile legate de reducerea costurilor în viitor.

Investitorii rămân, de asemenea, concentraţi pe mesajele băncilor centrale privind dobânzile ”mai mari pentru mai mult timp” şi indicatorii economici, deoarece randamentele obligaţiunilor rămân ridicate.

Acţiunile companiei germane Siemens Energy au crescut cu 9%, după declinul de 35% consemnat cu o zi în urmă. Cancelaruyl german Olaf Scholz a declarat că firma este ”foarte importantă”, după ce aceasta a solicitat joi garanţii din partea guvernului.

Acţiunile producătorului francez de medicamente Sanofi au scăzut cu 19%. Compania a anunţat vineri că a retras previziunile financiare pentru 2025 şi analizează diverse scenarii de separare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.