Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încrederea SUA în Ucraina e limitată: Americanii au trimis experți la Kiev să se asigure că 'niciun ajutor sau armament nu este deturnat'

cloudfront.net
Victoria Nuland

Statele Unite au trimis în această săptămână auditori la Kiev, alături de reprezentanţi ai Bancii Mondiale şi de consultanţi de la Deloitte, pentru a se asigura că "niciun ajutor sau armament nu este deturnat", potrivit subsecretarului de stat pentru afaceri politice al Departamentului de Stat, Victoria Nuland, relatează CNN.

"Continuăm să sprijinim reformele esenţiale şi măsurile anticorupţie ale guvernului ucrainean în întreaga ţară", a declarat Nuland în cadrul unei audieri în Comisia pentru relaţii externe a Senatului american.

Comentariile ei vin în contextul în care membrii republicani ai Congresului au semnalat dorinţa de a desfăşura eforturi suplimentare de supraveghere atunci când vine vorba de sprijinul SUA pentru Ucraina. Administraţia a declarat că există deja în vigoare astfel de acţiuni de supraveghere.

Săptămâna aceasta, Departamentul de Stat a declarat că "nu are cunoştinţă să fi fost implicat vreun ajutor din partea SUA" în scandalul de corupţie din cadrul guvernului ucrainean, care a dus la demisia ministrului adjunct al apărării de la Kiev.

Sosirea auditului american la Kiev are loc, de asemenea, în contextul în care preşedintele american Joe Biden a anunţat miercuri că intenţionează să trimită 31 de tancuri Abrams în Ucraina, iar Pentagonul a dezvăluit săptămâna trecută un pachet de securitate pentru Ucraina în valoare de 2,5 miliarde de dolari, care include pentru prima dată vehicule blindate Stryker şi mai multe vehicule de luptă Bradley.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.