Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Bancherul rus, Gherman Gorbunţov, a revenit în Basarabia: 'Sunt sigur că nu Plahotniuc a comandat omorul meu'

Vlad Plahotniuc

Bancherul rus Gherman Gorbunţov a oferit un interviu referitor la tentativa de omor asupra sa. Acesta spune că Usatîi nu are nimic cu el personal, însă sarcina acestuia era să îl lichideze ca să poată să continue afacerile cu partenerii lor, conform unimedia.info.

„Eu cred că acesta nu e el. Eu cred că toate dosarele penale care sunt deschise pe numele meu sunt inițiate de către Usatîi pentru bani. Eu am decis să verific asta. M-am urcat în avion și am venit aici. Dacă voi fi găsit vinovat, voi sta la închisoare, dacă nu, vom pune la punct toate acestea”.

„Eu nu mi-am schimbat părerea. Am decis să nu mai fug, să nu mă mai ascund. Vom vedea ce se va întâmpla. Eu sunt absolut sigur că Renato Usatîi a comandat acest omor. Eu în văd un bandit, un hoț ordinar, care vrea să ajungă cu orice preț în politică. Pentru mine e un escroc”.

„Eu cu Usatîi nu am avut ce împărți. Nici măcar nu a existat vreo legătură între noi. Eu pentru prima dată l-am văzut pe domnul Usatîi în Republica Moldova când dl. Ușerovici l-a prezenta unor cunoștințe de-ale mele și mie. Dl. Usatîi a făcut afaceri în Moldova, dar n-a făcut un lucru important, nu mi-a făcut niciun rău mie. Adică, mi-a luat banca, și asta e un lucru rău. Dar asta e vorba de bani. Însă nu m-a privat de libertate și nu mi-a luat viața. Eu am plecat la Londra, după aceea Usatîi a devenit un șomer ca mulți alții, pentru că e o persoană care nu și-a îndeplinit sarcina. Sarcina lui era să facă ceva cu mine ca să mă scoată din joc. În plus, cred că finanțarea era pe sfârșite, Usatîi s-a pus pe gânduri și a decis să mă omoare, să-și murdărească mâinile de sânge, totodată cu acel sânge să-și îmbrățișeze partenerii”.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a comentat revenirea bancherului rus Gherman Gorbunţov la Chișinău, care va oferi în această seară un interviu în exclusivitate la un post TV. „Revenirea lui Gorbunţov la Chişinău a fost discutată încă acum jumătate de an de complicii săi în convorbirile făcute publice în cadrul filmului „Moldova – teritoriul fărădelegii”. „Bancherul negru” depune mărturii false împotriva mea în schimbul închiderii dosarelor sale penale şi întoarcerea schemelor de spălare de bani în Moldova. Seara, la Publika, Gorbunţov ne va povesti careva noi compuneri, inventate împreună cu procurorii şi poliţiştii lui Plahotniuc, pe care executorul tentativei de asasinare, Vitalie Proca îl numeşte comanditar şi oferă mărturiile corespunzătoare în ţările europene. Ascultaţi deseară fanteziile lui Gorbunţov”, a scris Usatîi pe o rețea de socializare.

Amintim că la începutul lunii noiembrie, interlopul moldovean Vitalie Proca a declarat că președintele PD, Vladimir Plahotniuc, a comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunţov, tot la un post TV din Moldova.

Martie 2012. Londra. Bancherul rus Gherman Gorbunțov ajunge în faţa unui bloc, tastează codul de la interfon şi intră în scară. În câteva secunde apare un bărbat înarmat. Vitalie Proca. Deschide uşa, descarcă un încărcător în omul de afaceri şi fuge. Totul a fost surprins pe camerele de supraveghere.

Gherman Gorbuntov controla UniversalBank din 2008. În luna august 2011 la UniversalBank a vut loc o tranzacție cu 78% din acțiunile acesteia la secția de tranzacţii directe a bursei. Gorbunțov a organizat o conferință de presă spunând că este victima unui atac raider.

La câteva zile, Renato Usatîi, noul acționar majoritar, l-a acuzat pe Gorbunțov, că pe timpul șefiei sale la UniversalBank, prin această bancă se spălau zilnic cca 5-10 milioane de dolari. Potrivit lui Usatîi, acesta ar fi intrat legal în posesia celor 78%. La începutul lui 2012, Procuratura Generală a Republicii Moldova anunța că milionarul rus, Gherman Gorbunţov, acţionarul majoritar al Universalbank este anunţat în căutare generală de către autorităţile din Republica Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.