Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Ce a cerut Augustin Lazăr în PROCESUL cu Tudorel Toader: La ce a apelat procurorul general al României, în plină procedură de DEMITERE

Inquam Photos / George Calin
augustin lazar

Curtea de Apel București dezbate, miercuri, cererea lui Augustin Lazăr de suspendare a procedurii revocării din functie, după ce instanta din Alba Iulia a decis ca procesul să fie judecat la Bucuresti.

Însă, avocații procurorului general au recurs la o stratagemă inedită, pentru a prelungi procesul: cer instanței să sesizeze CCR dacă Lazăr poate fi citat în calitate de persoană fizică sau de procuror general! Judecătorul urmează să decidă dacă sesizeaza Curtea, procesul fiind, la ora transmiterii acestei știri, în plină desfășurare.

Citește și: Lovitură pentru Pro TV. Antena 1 i-a luat iar fața

Initial, Augustin Lazar a introdus actiunea la Curtea de Apel Alba Iulia, avand in vedere ca acolo isi are domiciliul, insa magistratii au considerat că raportul de evaluare intocmit de Tudorel Toader vizează activitatea procurorului general, reprezentant PÎCCJ, nu a unei persoane fizice.

„Cercetând cererea reclamantului în acest context, Curtea reține că, disputa dintre părți vizează calitatea în care dl. procuror Lazăr Augustin a sesizat instanța de contencios administrativ”, explică judecatorul de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Citește și: Au dat cărțile pe față! Ce au făcut, de fapt, Eugen Teodorovici și Sorina Pintea în Cuba

Procedura de revocare a procurorului generaa fost declanşată de către ministrul Tudorel Toader în octombrie, insa Augustin Lazar a contestat raportul de evaluare in instanta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.