Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Ce a făcut Stela Popescu înainte de a muri: Andreea Marin a fost MARTORĂ / FOTO

Ultima apariţie publică a actriţei Stela Popescu a avut loc în urmă cu două zile, la Gala Femeilor de Succes 2017, în Bucureşti. Actriţa urma să plece pe 29 noiembrie la Valencia, alături de echipa Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, pentru a juca un spectacol, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Stela Popescu a stat la aceeaşi masă cu Andreea Marin în cadrul galei, prezentatoarea TV scriind pe pagina sa de Facebook că actriţa a fost mereu un exemplu pentru ea, „de profesionalism, dar şi de omenie, modestie, bun simţ, generozitate”, scrie news.ro. Culmea, în ziua următoare, adică miercuri, Stela Popescu avea să moară, singură, în casa sa. Desi a fost descoperită abia azi, joi, actrița a murit miercuri, a anunțat Alexandru Arșinel.

Citește și: Primarul Gabriela Firea are propriul ziar! Cine se ocupă de el – a colaborat și în trecut cu edilul Capitalei

„Pentru Doamna Stela Popescu nu am doar un mare respect, ci mă leagă de Domnia sa şi un sentiment mult mai profund, ca de la mamă la fiică. A fost mereu un exemplu pentru mine de profesionalism, dar şi de omenie, modestie, bun simţ, generozitate... O Doamnă în adevăratul sens al cuvântului. Ne-am văzut acum două zile şi am râs împreună, din nou... Regret nespus... Dumnezeu să o odihnească! Mulţumim pentru darurile de o viaţă, minunată Doamnă!”, a scris Andreea Marin pe pagina ei de Facebook.

Potrivit reprezentanţilor Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, actriţa trebuia să plece în turneu la Valencia, pe 29 noiembrie, organizat cu ocazia Zilei Naţionale a României. Ea urma să joace pentru diaspora în spectacolul „Vivat Revista”.

Citește și: Ordonanța de Urgență pe care o pregătește Guvernul Tudose! Premierul anunță că va REZOLVA „singura problemă reală”

Ultimele spectacole în care a jucat Stela Popescu au fost „Stela de la Tănase”, spectacol dedicat ei, care a avut loc pe 11 noiembrie, şi „Piei, Drace!”, care a avut o reprezentaţie pe 12 noiembrie.

Joi, actriţa Stela Popescu a fost găsită fără viaţă în locuinţa sa, iar echipajul SMURD sosit la faţa locului a constatat decesul.

Citește și: Lovitură pentru mii de pensionari! Din ce motiv STATUL le cere banii înapoi

Născută la 21 decembrie 1935, în Orhei, Basarabia, într-o familie de învăţători, Stela Popescu şi-a început cariera artistică în 1956.

Din 1963, a jucat la teatrul de Revistă „Constantin Tănase“ din Bucureşti, apoi s-a angajat la Teatrul de Comedie. Tot din 1963 a început lunga colaborare cu Radiodifuziunea Română, urmată, mai târziu, de cea cu Televiziunea Română.

Citește și: Lovitura puternică pe care o va încasa Carrefour la sfârșitul lunii noiembrie! „Se încheie”

Pe 7 februarie 2004, a primit din partea şefului statului Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D - Arta Spectacolului, „în semn de apreciere a întregii activităţui şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului“.

Pe 10 septembrie 2013, Regele Mihai I i-a conferit, prin fiica sa, principesa Margareta, decoraţia ”Nihil Sine Deo“. Pe 1 iunie 2017, a primit diploma de Cetăţean de Onoare al Braşovului, oraş în care a făcut şcoala şi facultatea şi a jucat în 400 de spectacole, ea declarând că „dacă în piept ai o inimă ce tot arde, rămâi tânăr şi la 90 de ani”.

Citește și: INTERESANT! Acestea sunt unicele FRUCTE MODIFICATE GENETIC ce se mai produc în România

Partenera, prietena şi colega lui Alexandru Arşinel timp de 40 de ani pe scenă, Stela Popescu a colaborat cu alte nume mari ale teatrului românesc, între care Ştefan Bănică, Toma Caragiu şi Margareta Pâslaru. A lucrat cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.

A debutat în film în „Alo? Aţi greşit numărul" (1958). Stela Popescu a jucat în peste 25 de producţii, între care se numără „Nea Mărin miliardar" (1979), „Pe malul stîng al Dunării albastre" (1983) şi „În fiecare zi mi-e dor de tine" (1988).

Citește și: Anunț URIAȘ al lui Gâdea! La mijloc sunt zeci de milioane de euro

În aprilie 2017 a fost inaugusrat Teatrul „Stela Popescu” în Bucureşti, care se adresează copiilor şi tinerilor, printr-un repertoriu variat.

Recent, actriţa a colaborat cu Margareta Pâslaru pentru albumul „Stelele filmului cântă”.

Citește și: Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdogan și Hassan Rohani au bătut palma pentru Siria: Fac un CONGRES NAȚIONAL

.
content-image
content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.