Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incredibil cine este procurorul care a împiedicat intrarea polițiștilor în casa lui Dincă: Cristian Popescu a fost premiat de Kovesi pentru profesionalism

justitie procurori

Cristian Ovidiu Popescu, procuror la Parchetul Judecătoriei Caracal, cel care nu ar fi permis poliţiştilor să intre în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6.00, a fost premiat în 2010 de Laura Codruța Kovesi, pentru instrumentarea unui număr mare de cauze complexe sau cu impact în comunitate, potrivit Mediafax.

Popescu este purtător de cuvânt al parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal și a fost, pe rând, membru al mai multor asociații de magistrați, precum Asociația Procurorilor din România și Asociația Magistraților din România. Magistratul încasează lunar un salariu de peste 10.000 de lei, este căsătorit, soția sa este psiholog în Caracal și au împreună o fetiță.

Citește și: EXCLUSIV Reclamă halucinantă: ‘Monstrul din Caracal ne-a omorât prețurile’

Procurorul din Caracal a fost premiat în 2010 de către șeful Parchetului General, la acea vreme Laura Codruța Kovesi, pentru merite deosebite, precum instrumentarea unui număr mare de cauze, un număr ridicat de rechizitorii, cauze complexe sau cu impact în comunitate.

La acea vreme, cu ocazia acordării premiului, Kovesi le spunea magistraților din subordinea sa că: ,,Avem nevoie de un efort comun pentru a găsi soluţii care să împace ideile şi viziunile diferite prin echilibrul dintre lege, realitatea socială şi responsabilitatea profesională, pentru a nu ne irosi energiile în lupte inutile. Am încredere că vom da dovadă de responsabilitate, pentru că fără voinţa de schimbare, deschidere si mai ales solidaritate nu vom reuşi să construim nimic durabil si validat social. Sunt convinsă că împreună vom reuşi să facem din Ministerul Public o instituţie performantă şi respectată”.

La 9 ani ani distanță, procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care a solicitat și primit mandat de percheziție pentru a pătrunde în casa lui Gheorghe Dincă, bărbatul care ar fi ucis-o pe Alexandra Măceșanu, ar fi dat ordin polițiștilor să nu intre până la ora 6.00 în locuința acestuia.

Citește și: Anunț de ultimă oră de la BNR! S-a decis azi: Apare o nouă bancnotă în România!

Mediafax l-a contactat pe prim procurorul de pe lângă parchetul Judecătoriei Caracal pentru o poziție pe această situație, însă acesta nu a răspuns apelurilor telefonice și mesajelor.

Totodată, reprezentanții parchetului din Caracal au precizat că procurorul s-a prezentat până acum la serviciu.

Joi, Popescu va afla dacă este sau nu suspendat din funcție.

Procurorii CSM se întrunesc pentru a discuta propunerea inspectorilor judiciari de suspendare a procurorului din Caracal, care nu ar fi permis agenților de poliție să încalce mandatul de percheziție și să descindă în casa lui Gheorghe Dincă din Caracal înainte de ora 6:00.

Secția pentru procurori a CSM se întrunește după ce Inspecția Judiciară a anunțat, miercuri, că a început cercetarea disciplinară față de procurorul Cristian Ovidiu Popescu. Inspecția a propus CSM suspendarea acestuia din funcție până la încheierea cercetării disciplinare.

Citește și: Șeful DIICOT a făcut declarații:’Nu putem neglija nicio versiune din anchetă. Ne dorim din tot sufletul să le găsim încă în viață’

„Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorul Popescu Cristian Ovidiu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal sub aspectul săvârşirii abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a, constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă”, se arată în informarea Inspecției Judiciare.

La rândul său, Nicolae Alexe, fost adjunct IPJ Olt, a declarat că a propus procurorilor care se ocupau de dispariția Alexandrei (între care și Cristian Popescu), să intre în flagrant în casa lui Gheorghe Dincă, invocând prevederea din Constituție care le permitea acest lucru, însă magistrații nu au fost de acord, deoarece nu erau siguri că victima e acolo.

Totodată, Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR, a declarat,  că în cadrul unei discuții, procurorul de caz a subliniat că ar proceda la fel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.