Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incredibil de ce fac percheziții: Rușii sunt acuzați că abuzează civilii evacuați din Herson

cgtn.com
Herson razboi ucraina

Civilii care încearcă să părăsească Hersonul ocupat de ruși sunt hărțuiți și blocați de forțele rusești, potrivit oficialilor ucraineni.

Bărbații sunt supuși unor „percheziții foarte amănunțite”, în căutarea de tatuaje. Yurii Sobolevskyi, un șef adjunct al consiliului regional Herson, a declarat vineri pentru televiziunea ucraineană: „Ieșirea din oraș a fost complicată. Există câteva cazuri în care oamenii au reușit să iasă, chiar și cu un autobuz, dar majoritatea oamenilor sunt întorși înapoi. Toate intersecțiile sunt blocate".

Citește și: Pentagonul anunță mutări de ultimă oră în Mariupol: locul în care și-au concentrat rușii toate forțele armate

Sobolevskyi a susținut că „există cazuri în care (forțele rusești) comit abuzuri la punctele de control: percheziții foarte amănunțite, obligând bărbații să se dezbrace, căutând tatuaje", relatează CNN. Soldații ruși îi verifică frecvent pe civilii ucraineni pentru ceea ce ei consideră a fi tatuaje naționaliste și neonaziste. Sobolevskyi a declarat că au fost restabilite conexiunile de telefonie mobilă și accesul la internet, astfel încât oamenii din Kherson să poată comunica cu familiile lor din alte părți ale Ucrainei.

El a spus că rușii încearcă să introducă rubla în mod experimental în unele comunități.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.