Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL! Decretul bizar al unui primar: 'Soarele are obligaţia să fie prezent în fiecare zi, de luni până duminică'

www.radiovacanta.ro
caniculă, termometru, soare, căldură

Challans, o localitate franceză în care ploaia este un lucru obişnuit, a reuşit să scape de precipitaţii din 14 februarie datorită unui decret aprobat de primarul, Serge Rondeau, care obligă soarele „să fie prezent în fiecare dimineaţă", relatează EFE, citată de Agerpres.

„Soarele are obligaţia să fie prezent în fiecare zi, de luni până duminică, în oraşul Challans, şi prin extensie în întreg departamentul Vendée", se arată în deja celebrul decret care precizează că ploaia este autorizată doar trei nopţi pe săptămână „pentru a menţine nivelul freatic".

HAOS total la Compania de Drumuri şi Autostrăzi în plin viscol: 'Au rămas fără sare'. Reacţia companiei


În declaraţii acordate agenţiei EFE, Rondeau, membru independent de centru-dreapta, a explicat că totul a început când o colegă din primărie i-a propus să facă ceva pentru a îmbunătăţi vremea, iar el a încurajat-o să redacteze un text, pe care el l-a semnat „în glumă".

„Totul ar fi trebuit să se încheie acolo, dar administratorul site-ului a decis să posteze o imagine pe reţelele de socializare", a povestit râzând primarul, care a primit chiar mesaje din Sri Lanka sau Argentina, în care i s-a propus să-i fie dat puţin soare în schimbul ploii.

Deşi unii au criticat „lipsa de seriozitate" a primarului acestui orăşel de 20.000 de locuitori, el a insistat că textul a fost bine primit de majoritate şi a precizat că nu deţine „puteri supranaturale", altminteri le-ar folosi în cazuri mai grave.

„Sper doar să nu mi se deschidă vreun proces, când o să înceapă ploaia", a glumit Rondeau, a cărui localitate situată pe malul Atlanticului, în vestul Franţei, este de obicei foarte ploioasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.