Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL După ce a luat ZERO voturi la Eurovision, Marea Britanie dă vina pe selecţia naţională, nu pe Brexit

Eurovisionworld
Eurovision

După înfrângerea usturătoare suferită de Marea Britanie la Eurovision 2021, Guvernul de la Londra a refuzat luni să dea vina pe Brexit şi a considerat că procesul naţional de selecţie a candidaţilor înscrişi la acest concurs muzical ar trebui să fie revizuit, informează AFP.

Sâmbătă, cântăreţul englez James Newman, care a reprezentat Marea Britanie, a încheiat pe ultimul loc competiţia desfăşurată în oraşul olandez Rotterdam. Cântecul lui, "Enbers", este singurul titlu din concurs care nu a primit niciun punct, fapt care nu i s-a mai întâmplat decât o singură dată acestei ţări, în 2003.

Întrebată de jurnalişti în legătură cu motivele aflate în spatele acestei lipse de iubire a europenilor faţă de concurentul britanic, ministrul pentru Comerţ Internaţional din Guvernul Marii Britanii, Liz Truss, a declarat că nu crede că "ar fi vorba despre o respingere" sau despre un fel de răzbunare "post-Brexit", la câteva luni după ieşirea Marii Britanii din uniunea vamală europeană şi din piaţa unică europeană.

"Cred că există o problemă fundamentală în ceea ce priveşte modul în care noi ne alegem cântecele şi cântăreţii pentru concursul muzical Eurovision", a declarat ea pentru postul LBC.

Liz Truss a mai spus că ţara ei "are nevoie de mai multă competiţie pentru a găsi concurentul potrivit", în contextul în care Marea Britanie a terminat tot pe ultimul loc şi la ediţia din 2019 a concursului Eurovision.

Viitorii concurenţi britanici "ar trebui să fie mai mult testaţi de către public", a adăugat ea, evocând posibilitatea organizării unor concursuri muzicale, care ar putea fi găzduite de LBC.

Grupul italian Maneskin, care a obţinut sâmbătă seară primul loc la concursul Eurovision, a devenit cunoscut după ce a participat la ediţia din 2017 a emisiunii-concurs "X-Factor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.