Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Fiul unui fost rege a plătit peste un miliard de dolari ca să fie ELIBERAT

Autorităţile saudite l-au eliberat pe prinţul Metab ben Abdallah, fiu al defunctului rege Abdallah, care fusese arestat în urmă cu trei săptămâni în cadrul unei vaste campanii de epurare anticorupţie, a indicat o sursă apropiată guvernului, relatează miercuri AFP.

Prinţul a fost pus în libertate după ce a plătit peste un miliard de dolari în cadrul unui acord cu autorităţile, a anunţat agenţia Bloomberg News. El nu a putut fi contactat, notează AFP.

Citește și: Situație inedită la BNR: Ce se va întâmpla cu salariile uriașe ale angajaților, după revoluția fiscală

În vârstă de 64 de ani, Metab ben Abdallah a fost un timp considerat drept pretendent la Tron. Înainte de arestarea sa, el a fost demis din postul de şef al puternicei Gărzi Naţionale saudite, scrie agerpres.ro.

Metab ben Abdallah a fost arestat la începutul lui noiembrie, la fel ca zeci de prinţi, miniştri, foşti miniştri şi oameni de afaceri, în cadrul unei operaţiuni anticorupţie fără precedent în regatul ultraconservator.

Citește și: Previziunile s-au adeverit: Cine ar putea face plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu

În total, peste 200 de personalităţi influente au fost reţinute după înfiinţarea unei comisii anticorupţie, prezidată de către prinţul moştenitor Mohammed ben Salmane, noul ''om forte'' al Arabiei Saudite.

Într-un articol publicat în The New York Times săptămâna trecută, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite a declarat că 95% dintre persoanele arestate acceptă, în cadrul unor negocieri, ''o soluţie'' sau restituirea către Trezoreria saudită a unor bunuri sau bani cash.

Citește și: Lovitură de proporţii în Europa cu implicaţii MAJORE în România: Afacere de miliarde în Marea Neagră – o mare bancă îşi DISTRUGE concurenţa

Procurorul general al Arabiei Saudite a estimat că, de mai multe decenii, cel puţin 100 miliarde de dolari au fost deturnaţi sau utilizaţi în cadrul corupţiei în regat.

Alţi membri ai familiei regale, precum prinţul Al-Walid ben Talal, care figurează printre cei mai bogaţi oameni din lume, fac parte dintre persoanele arestate în cadrul campaniei de epurare anticorupţie lansate de către prinţul moştenitor.

Citește și: Surpriză de proporții la Antena 1: Cine a câștigat marele premiu ‘Chefi la cuţite’ și a încasat premiul de 30.000 de euro

Majoritatea persoanelor arestate sunt închise la Hotelul Ritz-Carlton din Ryad, care a fost transformat în centru de detenţie de lux.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.