Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL: Guvernul României foloseşte Windows piratat

La un eveniment organizat de Guvern, în urmă cu trei săptămâni, unde a participat şi premierul Victor Ponta, pe ecranul calculatorului folosit de reprezentanţii Guvernului a apărut mesajul "Windows is not genuine". Cu alte cuvinte, sistemul de operare folosit era într-o variantă piratată.

Situaţia vine după ce Guvernul a plătit, în ultimii ani, sute de milioane de dolari pentru licenţe Windows. De altfel, situaţia este în continuare cercetată de DNA, în celebrul dosar Microsoft, în care doar o parte dintre suspecţi au fost trimişi în judecată.

"Tot acest scandal a început cu un acord semnat în 2004. Am calculat toate sumele plătite, mai puţin licenţele educaţionale pentru Ministerul Educaţiei, până la acest ultim contract de buy-out – 2013-2-15 pe care îl contestăm acum în instanţa. Am împărţit la numărul de licenţe şi a ieşit undeva la 1800-1900 de dolari pe licenţă, ceea ce este ceva incredibil. Doar licenţă a costat atât, fără calculator", declara ministrul pentru Societatea Informaţională, Sorin Grindeanu, în primăvara acestui an, relateaza hotinfo.ro

FOTO: hotinfo.ro

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.