Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Maria Șarapova, iertată pentru dopaj: Toți cei care au luat meldonium scapă

halep sharapova

Agenția Mondială Antidoping (AMA) a anunțat că prezența unei cantități mai mici de un microgram de meldonium în eșantioanele recoltate sportivilor cu ocazia controalelor antidoping efectuate înainte de 1 martie este acceptabilă, informează agenția Reuters. Maria Șarapova e prima care e iertată pentru dopaj.

Meldonium este o substanță inclusă de AMA pe lista produselor interzise începând cu data de 1 ianuarie 2016, însă sportivii din întreaga lume au fost informați în legătură cu această decizie încă din toamna lui 2015.

Citește și: El e VINOVATUL pentru arestarea lui Arsenie Boca / VIDEO

Două sportive române, atleta Mirela Lavric și biatlonista Eva Tofalvi, au fost depistate pozitiv la meldonium în urma unor controale antidoping efectuate după data de 1 martie.

Tofalvi (37 ani) a fost testată în afara competiției în data de 8 martie, la Oslo, timp ce Lavric a fost depistată pozitiv cu ocazia Campionatelor Mondiale de atletism în sală de la Portland (16-20 martie).

Citește și: Bătaie ca-n filme într-un liceu din Gorj / VIDEO ȘOCANT

Ministrul rus al sportului, Vitali Mutko, care a dezvăluit recent că 40 de sportivi din țara sa au fost depistați pozitiv la meldonium, printre care și cunoscuta jucătoare de tenis Maria Șarapova, a salutat decizia Agenției Mondiale Antidoping, considerând că aceasta a dat astfel dovadă de "imparțialitate și obiectivitate" în lupta împotriva dopajului.

"Ministerul rus al sportului susține și salută decizia luată de AMA deoarece arată o voință de înțelegere a situației mai degrabă decât o aplicare strictă a literei legii. Cei de la AMA sunt dispuși să analizeze cât timp este necesar pentru eliminarea meldoniumului din organismul sportivului", a precizat Mutko într-un comunicat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Povești după moarte: Interlopul Fane Spoitoru i-a luat, unui celebru milionar, o avere la table

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.