Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Motivul pentru care judecătorii l-au eliberat pe Gregorian Bivolaru: Ce le-a promis pușcăriașul

Gregorian Bivolaru

Motivarea sentinţei date de Judecătoria Bistriţa în data de 7 septembrie, prin care fondatorul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost eliberat condiţionat, arată că, în opinia instanţei, acesta nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică şi că şi-a asumat fapta comisă, pe care o regretă.

De asemenea, Bivolaru s-a angajat în faţa instanţei că nu va mai discuta niciodată cu o persoană minoră şi a invocat faptul că au trecut 13 ani de la comiterea faptei pentru care a fost condamnat, de act sexual cu un minor, scrie agerpres.ro.

Citește și: Paradoxul gigantului RCS&RDS: Din ce în ce mai puternic pe o piață unde devine un jucător tot mai mic!

"Petentul declară că, în opinia sa, este îndreptăţit pentru a fi liberat condiţionat întrucât a realizat 45 de credite şi că zilele executate în detenţie sunt suficiente pentru fapta pentru care a fost condamnat şi pe care şi-o asumă şi o regretă. Totodată, declară că a luat decizia ca niciodată să nu mai discute cu o persoană sub 18 ani pentru a nu mai ajunge în situaţia de faţă, perioada petrecută în detenţie fiind una edificatoare. Mai arată că au trecut 13 ani de la faptele pentru care a fost condamnat şi nu a mai săvârşit o altă faptă deoarece nu mai doreşte să trăiască astfel de experienţă", se arată în motivare.

Instanţa a apreciat că decizia de liberare condiţionată, deşi ar putea fi criticată de opinia publică, este una justă, deoarece perioada de detenţie efectuată este "suficient de consistentă".

Citește și: Olguța Vasilescu a dat asigurări! Ce pregătesc ALEȘII

"Relativ la impactul pe care liberarea condiţionată l-ar putea avea asupra conştiinţei colective, instanţa apreciază că lăsarea în libertate a petentului, deşi susceptibilă la anumite critici din partea unor membrii ai societăţii, nu este de natură să tulbure în vreun fel buna desfăşurare a relaţiilor sociale normale, petentul neconstituind aşadar un potenţial pericol pentru ordinea publică. Totodată, relativ la posibilitatea existenţei unui efect încurajator (faţă de terţi subiecţi cu astfel de preocupări infracţionale) pe care l-ar putea avea punerea în libertate înainte de termen a petentului, instanţa reţine că un astfel de efect, deşi poate exista cel puţin teoretic, este unul minim, în condiţiile în care, aşa cum s-a menţionat anterior, petentul a executat o perioadă de detenţie suficient de consistentă pentru atingerea tuturor dezideratelor urmărite de art. 52 alin. 1 şi 2 vechiul Cod penal", se arată în sentinţa Judecătoriei Bistriţa.

Citește și: Știi ce consumi? A fost identificat un parizer cu până la 12 E-uri, produse doar cu grăsimi saturate și peste 55% din doza zilnică de sare în doar 100g de produs

Gregorian Bivolaru a început executarea pedepsei privative de libertate la data de 22 iulie 2016, acesta fiind condamnat la 2.191 zile de închisoare. Pentru a putea beneficia de liberare condiţionată, ţinând cont de vârsta sa, de 65 ani, acesta a trebuit să execute o treime din pedeapsă, respectiv 730 de zile.

"Petentul a îndeplinit fracţia prevăzută de lege pentru a putea beneficia de liberare condiţionată, având la data de 06.09.2017 un număr de 764 de zile executate şi câştigate (din care un număr de 412 zile de detenţie, 352 de zile de arest deduse şi 0 zile câştigate prin muncă)", precizează judecătorul.

Citește și: Mai atacă un jurnalist! După ce i-a „turnat” pe Sorina Matei, Tăpălagă și Turturică, fostul ofițer SRI lansează un nou ASALT

În susţinerea cererii de liberare condiţionată au fost anexate mai multe documente, printre care se numără şi dovezi că Bivolaru a solicitat să fie scos la muncă pe perioada detenţiei, dar cererile sale i-au fost respinse sub motivaţia că activităţile disponibile sunt sub calificarea petentului, şi că nu a primit nicio sancţiune disciplinară.

De asemenea, au fost anexate copii după o caracterizare emisă de un fost parlamentar european, scrisori de susţinere din partea a 12 organizaţii non-profit din afara României, listă de lucrări, caiete şi broşuri realizate de Bivolaru în perioada 2016-2017, copia traducerii legalizate a unei adeverinţe emise de autorităţile din Suedia din care rezultă că statul suedez va asigura acordarea unei pensii lunare în sumă de 7.863 SEK pentru fondatorul MISA şi o copie după adresa Ambasadei Suediei în România, înregistrată la Penitenciarul Bistriţa în data de 29 mai 2017, privind vizita unui consilier al ambasadei şi a unui consul al Suediei la petent.

Citește și: HALUCINANT! STATUL ROMÂN scoate CEA MAI COSTISITOARE publicație din lume – cât cheltuie per exemplar

Potrivit motivării, procurorul a susţinut, de asemenea, liberarea condiţionată a lui Gregorian Bivolaru, pe motiv că sunt îndeplinite condiţiile legale.

Gregorian Bivolaru, care se afla în Penitenciarul Bistriţa din luna februarie a acestui an, a fost pus în libertate în data de 13 septembrie, la ieşirea din penitenciar declarând că nu se consideră vinovat de faptele pentru care a fost condamnat.

Citește și: Atenție! Ce mașini se ieftinesc în România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.