Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL O instituție guvernamentală are telefoanele tăiate de 20 de zile

telefonie

O instituție guvernamentală, aflată în subordinea Ministerului Economiei, are telefoanele tăiate de pe 2 aprilie. Cu o săptămână înaintea deschiderii sezonului pe litoral, angajații Autorității Naționale pentru Turism (ANT), instituție care coordonează turismul românesc si care verifica și clasifică hotelurile si agențiile de turism, nu pot fi contactați telefonic.

Hotelierii si agenții de turism, dar si reprezentanții diverselor instituții, care au încercat sa ia în ultimele trei săptămâni legătură cu ANT, nu au putut contacta reprezentanții autorității nici pe telefoanele mobile de serviciu si nici pe cele fixe ale direcțiilor din cadrul instituției. Persoanele care suna la orice număr de fix indicat in site-ul ANT (turism.gov.ro) aud mesajul: "Număr incorect". Nu pot fi apelate, printre altele, Direcția Generala Control si Autorizare Turism, Direcția Gestionare Fonduri Comunitare pentru Turism, Direcția Management Brand, Direcția Infrastructura Turistica, Direcția de Dezvoltare Teritoriala sau Compartimentul Economic, Achiziții Publice si Servicii Interne si nici măcar cabinetulul președintelui ANT, Simona Man.

Si persoanele care au sunat în ultimele trei saptamâni la telefoanele Compartimentului Comunicare, Relații Externe si Protocol au fost întâmpinate cu mesajul robotului "numar incorect".

Contactată de Mediafax pe telefonul mobil personal, Simona Man a declarat ca telefoanele au fost întrerupte pentru ca a expirat contractul semnat de ANT în urma cu doi ani cu un operator de telefonie: "S-a încheiat acel contract si acum am deschis procedurile pentru unul nou. Am avut o oferta, dar a fost neconforma, iar acum s-au reluat procedurile, care sunt transparente si vom ține cont de cea mai buna oferta. Celalalt contract a fost atribuit direct, din pacate, dar eu nu vreau sa procedez asa, ci sa aleg oferta cea mai avantajoasa".

Ea a confirmat ca atât numerele fixe de telefon din toata instituția, cât si cele mobile de serviciu ale angajaților au fost taiate, dar a menționat ca funcționeaza un telverde: "Cu siguranța ca acest lucru afecteaza imaginea instituției, dar nu avem ce face. Daca nu întrerupeam telefoanele la expirarea contractului s-ar fi considerat ca favorizam acel operator si ca avem o înțelegere cu el".

Potrivit surselor citate, nu pot contacta telefonic ANT nici companiile care participa la licitații, nici hotelierii si nici agențiile de turism, daca au nevoie de asistența sau dacă întâmpină probleme. "Ca imagine, este dezastruos ce se întâmplă", au mai spus sursele.

Potrivit acelorași surse, angajaților care se ocupa de autorizare si control nu li se semneaza de catre conducerea instituției mandatele pentru a pleca în controale, pe motivul ca "nu sunt bani". Din acest motiv, cu o săptămână înainte de deschiderea sezonului estival, autoritatea statului care se ocupa de turism nu a verificat dacă structurile de cazare de la mare sunt pregătite sau nu sa primeasca turiști.

"Se găsesc însă bani pentru deplasările externe ale conducerii ANT. Ar trebui ca autoritățile abilitate sa verifice eficiența cheltuirii banului public din care se fac aceste deplasări", au mai spus sursele din turism.

Simona Man a afirmat, însă, că mai multe echipe de inspectori vor pleca joi spre litoral: "Vom avea patru echipe care vor merge joi spre litoral, doua spre sud si doua spre nord si care pâna la 1 mai vor verifica dacă unitățile de turism de la mare sunt pregătite, astfel încât turiștii sa fie în siguranță la deschiderea sezonului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.