Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incredibil! România importă sute de mii de tone de pâine congelată

Paine

Povestea produselor de panificatie si a painii congelate, despre care s-a tot vorbit saptamanile trecute  a pus pe tapet o chestiune cu adevarat grava: Importurile de paine pe care marile lanturi de magazine le fac pentru clientii lor.

Dragnea știe cum s-a produs DEZASTRUL în România: 'În 26 de ani, s-a FURAT peste tot'

In acest context, intr-un interviu recent,  Cristian Moldovan, patronul companiei Promat Comimpex, firma cu interese in zona agricola, a incercat sa explice paradotul spunand ca importam masiv fructe, legume si carne pentru ca producatorii romani nu pot concura din punctul de vedere al pretului cu jucatorii straini. Mai precis, „In prezent importam 900.000 de tone de paine congelata, adica o treime din painea pe care o consumam. Importam zahar, fructe, legume sau carne de porc. Importam toate aceste produse pentru ca este o mare diferenta intre subventiile primite de producatorii romani si cei straini. (…) In Ungaria subventia la hectar este de 300 de euro, la noi este de 150 de euro“, a explicat Cristian Moldovan, transmite National.

Astfel, pe plan european, Romania nu poate fi competitiva in domenii ca agricultura sau industria in conditiile in cate alte state beneficiaza de un sprijin mult mai mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.