Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incredibil unde s-a ajuns în goana după leacul anti-COVID-19: Nouă producători de vaccinuri se angajează să 'respecte ştiinţa'

Spitalul Militar Central
Covid-19 vaccin

Nouă companii farmaceutice s-au angajat marţi să ''respecte integritatea procesului ştiinţific'' în contextul presiunii cu care se confruntă pentru a produce rapid un vaccin anticoronavirus, relatează agenţia DPA.

Într-o declaraţie comună, producătorii de medicamente au dat asigurări că vor transmite vaccinuri spre aprobare doar după demonstrarea siguranţei şi eficacităţii lor prin ''studii clinice de amploare şi de înaltă calitate''.

Citește și: Scandal de proporții! USR-PLUS sare la gâtul PNL. Alianța se teme de ‘inventarul traseiștilor’ făcut de liberal

Companiile au promis că ''siguranţa şi starea de bine a indivizilor vaccinaţi va fi întotdeauna prioritatea noastră principală'', scrie agerpres.ro.

Angajamentul este semnat de directorii executivi ai AstraZeneca, BioNTech, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Merck, Moderna, Novavax, Pfizer şi Sanofi.

Citește și: Document-bombă! Eugen Teodorovici i-a transmis fostului premier Viorica Dăncilă că majorarea pensiilor nu e sustenabilă

''Considerăm că acest angajament va contribui la asigurarea încrederii publicului în procesul riguros ştiinţific şi de reglementare prin care vaccinurile COVID-19 sunt evaluate şi pot fi în cele din urmă aprobate'', au spus ei.

Iniţiativa neobişnuită vine în contextul îngrijorărilor potrivit cărora presiunea politică de a lansa rapid vaccinurile ar putea submina încrederea publicului în acestea, ceea ce ar putea descuraja oamenii să se vaccineze, notează DPA.

Citește și: ‘Omul nou’ pe care Alianța 2020 vrea să-l facă primar! A fost viceprimar PNL, înainte de a fi ‘racolat’ de USR, și a ‘gustat din plin’ contracte cu statul

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a vorbit despre posibilitatea de a avea un vaccin înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie, dar nu este clar dacă oamenii de ştiinţă vor avea încredere în eficacitatea şi siguranţa dozelor până atunci.

Companiile din întreaga lume şi-au accelerat eforturile de cercetare pentru vaccinuri, multe progrese fiind raportate.

Citește și: Scandal de proporții! USR-PLUS sare la gâtul PNL. Alianța se teme de ‘inventarul traseiștilor’ făcut de liberal

Guvernele sunt dornice să limiteze pandemia de coronavirus şi să permită întoarcerea la normalitate după ce măsurile de carantină şi distanţare fizică au afectat miliarde de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.