Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCULPAT într-un MEGASCANDAL de corupţie, moştenitorul Samsung şi-a depus pledoaria

BBC
Lee Jae-Yong , samsung 1

Moştenitorul imperiului Samsung a respins toate acuzaţiile formulate împotriva sa în scandalul de corupţie care a afectat şi scena politică sud-coreeană, au indicat joi avocaţii acestuia, în urma unei audieri preliminare la tribunalul districtului central din Seul, transmit AFP şi Yonhap, potrivit agerpres.

Lee Jae-yong, în vârstă de 48 de ani, nu a fost prezent la audiere, această primă sesiune fiind consacrată în principal unor chestiuni procedurale.

SUA trimit puşcaşi marini în Siria pentru EXTERMINAREA Statului Islamic

Lee, vicepreşedinte al Samsung Electronics, considerată nava-amiral a grupului Samsung, se află din 17 februarie în detenţie provizorie, iar la 28 februarie a fost inculpat pentru "corupţie, abuz de bunuri sociale, ascunderea de active în afara ţării şi sperjur". Alţi patru responsabili ai grupului se află într-o situaţie similară, iar unul dintre avocaţii apărării a precizat după audierea de joi că "toată lumea respinge acuzaţiile".

Lee Jae-yong este acuzat că i-a oferit aproape 40 de milioane de dolari unei confidente a preşedintei sud-coreene Park Geun-hye, în schimbul unor favoruri politice. Lee, care este fiul actualului preşedinte al grupului şi nepotul fondatorului acestuia, a devenit şeful de facto al Samsung după ce tatăl său a suferit o criză cardiacă, în 2014.

În centrul scandalului se află Choi Soon-sil, pe care o leagă o prietenie de 40 de ani cu Park Geun-hye şi care este acuzată că s-a folosit de această relaţie pentru a obţine de la diferite companii o sumă totală de aproape 70 de milioane de dolari şi pentru a interveni în treburile statului.

Preşedinta Park Geun-hye a fost destituită în decembrie 2016 de parlament, pentru vineri fiind aşteptată o decizie a Curţii constituţionale privind o eventuală validare a destituirii sale, care ar marca o premieră în Coreea de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.