Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inculpată și incompatibilă, Clotilde Armand faultează logica: 'Eu am încredere în justiţie, dar nu am încredere în ticăloşii din justiție'

clotilde armand ani

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a făcut o serie de precizări, după ce Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a acuzat-o că a încălcat independenţa judecătorilor prin afirmaţiile sale despre modul în care magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti i-au soluţionat procesul pierdut cu ANI.

„Eu cred că ar fi bine şi să ascultaţi ce am de spus, pentru că la ora actuală sunt probleme care trebuie rezolvate. Da, eu am încredere în justiţie, dar nu am încredere în ticăloşii din justiţie şi aş dori să vă explic un pic ce s-a întâmplă în justiţie. PNL, PSD au început campania electorală, iar primarii USR sunt vânaţi. Şi ca să reluăm despre ce este vorba, în cazul meu este vorba de o plângere la ANI care este condusă de fratele unui secretar de stat PSD. Este vorba de o plângere depusă de fostul primar Diamant, care a prejudiciat Primăria Sectorului 1 cu 1.000.000.000 lei. Şi eu sunt acuzată că aş fi primit suma de 2.500 euro dintr-un proiect european care este implementat cu succes. Este penibil!”, a declarat Clotilde Armand la Digi24.

„Eu am ieşit în stradă zile şi nopţi pentru a apăra statul de drept şi pentru independenţa magistraţilor atunci când PSD a vrut să-i distrugă, dar n-am ieşit pe stradă pentru ticăloşiile sistemului Savonea din justiţie. Ştiţi ce se întâmplă, ştiţi exact ce se întâmplă acum? Hoţii sunt salvaţi, plagiatorii scăpaţi de dosare penale şi persoanele care sunt împotriva sistemului sunt hărţuite. Şi acesta nu este nici măcar un dosar politic, dosarul de care vorbesc acum. Da, ce face PSD-PNL cu mine este o caricatură de dosar în plină campanie electorală, dar lumea vede, nu e chiar atât de redusă cum cred cei din PNL-PSD”, mai susține edilul.

Clotilde Armand insistă pe Facebook

Clotilde Armand a susţinut că nu face "remarci şi critici asupra soluţiei oferite" în dosarul Curţii de Apel Bucureşti, ci prezintă "doar realitatea".

"La dosarul cauzei nu se află nicio rezoluţie sau decizie a Colegiului de conducere al Curţii de Apel Bucureşti privind schimbarea componenţei completului de judecată; magistratul care a prezidat şedinţa din data de 11.03.2024 a formulat alegaţii tendenţioase şi care au evidenţiat o vădită lipsă de imparţialitate a acestuia faţă de apărarea noastră; toate cererile formulate, cele mai multe în scris (cerere completatoare a cererii de sesizare a CCR, cerere adresată Înaltei Curţi - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, Cerere de probe privind emiterea unei adrese către Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 pentru a depune la dosarul cauzei toate declaraţiile oferite în dosarul penal şi care atestau legalitatea procedurii, cerere de suspendare a cauzei până la soluţionarea dosarului penal, cerere de suspendare a cauzei până la soluţionarea CCR şi jurisprudenţa relevantă) au fost respinse ab initio, fără a exista o lecturare a acestora", a scris Armand, pe Facebook.

Ea a menţionat că, deşi s-a formulat o cerere de recuzare şi, "în virtutea principiului bunei-credinţe, ar fi trebuit să se aştepte mai întâi soluţionarea cererii de recuzare" s-a trecut la judecarea fondului. Totodată, soluţia "a fost oferită imediat", fără a se amâna pronunţarea nici măcar o zi pentru a depune concluzii scrise.

"În timp ce avocatul pleda, acesta era sunat insistent de către reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti pentru a mi se comunica împrejurarea că am dobândit calitatea de inculpat în dosarul penal deschis ca urmare a sesizării Agenţiei Naţionale de Integritate, parte şi în dosarul de contencios administrativ şi fiscal", a mai precizat Clotilde Armand.

Instanța dă dreptate ANI, Clotilde Armand atacă judecătorii

Curtea de Apel Bucureşti a respins luni cererea depusă de Clotilde Armand de anulare a raportului întocmit de Agenţia Naţională de Integritate, prin care a fost declarată în stare de incompatibilitate. Tot luni, procurorii au pus în mișcare acțiunea penală împotriva primarului Sectorului 1, pentru conflict de interese.

"Nicio surpriză în minuta instanţei - noul judecător - numit 'noaptea, ca hoţii' fără nicio motivare sau argument juridic - şi-a îndeplinit misiunea pentru care a fost promovat la Curtea de Apel. A respins contestaţia mea împotriva raportului ANI. Voi contesta această decizie şi voi face o plângere către Inspecţia Judiciară pentru gravele abateri juridice pe care judecătoarea le-a făcut", a scris Clotilde Armand, luni, pe Facebook.

Ulterior, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a susţinut că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a încălcat independenţa judecătorilor, prin afirmaţiile sale despre modul în care magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti i-au soluţionat procesul pierdut cu Agenţia Naţională de Integritate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.