Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încurajarea importurilor şi lipsa preocupării pentru producătorii locali de lapte este un act iresponsabil al Guvernului, susține un deputat PSD

Inquam Photo / Octav Ganea
Inquam Eugen Bejinariu

Deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, a criticat, marţi, lipsa de implicare a Guvernului în rezolvarea problemelor producătorilor de lapte, acuzându-i pe membrii Executivului de ''lipsă de viziune şi măsuri'' pentru aceştia să reziste pe piaţa concurenţială, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat de presă remis AGERPRES, deputatul sucevean, care este şi şeful Comisiei de control a SRI din Camera Deputaţilor, arată că importul de lapte a crescut cu 41% în primele cinci luni ale acestui an comparativ cu perioada similară din 2019, iar colectarea de la producătorii locali a scăzut.

''Institutul Naţional de Statistică a dat publicităţii cifre care arată nepăsarea Guvernului României faţă de locurile de muncă ale românilor, arată lipsa de viziune şi de măsuri astfel încât companiile din România să poată funcţiona, oamenii să aibă serviciu şi micii producători să poată să subziste. Cifrele oficiale ale Institutului Naţional de Statistică indică faptul că importul de lapte brut în România s-a majorat cu 41% în primele cinci luni ale anului 2020 faţă de perioada similară a anului trecut. Producţia de lapte de consum a crescut cu 12%, a crescut şi cantitatea produselor derivate, dar colectarea de la producătorii locali a scăzut'', a arătat Bejinariu.

Enigmă! Marinari contaminaţi după 35 de zile petrecute pe mare. Echipajul a fost testat negativ înainte de a pleca

În opinia sa, încurajarea importurilor şi lipsa preocupării pentru producătorii locali şi angajaţii români reprezintă ''un act iresponsabil'', deputatul exemplificând cu unităţile din judeţul Suceava pe care grupul francez Lactalis le-a închis, peste 150 de angajaţi urmând să fie concediaţi.

''În timp ce România importă mai mult lapte brut, o companie franceză închide două fabrici de procesare a laptelui în judeţul Suceava şi concediază mai mult de 150 de oameni. Promite că nu va stopa colectarea de la micii producători locali, dar o reduce. Este o dramă şi ea este cauzată de lipsa implicării Guvernului în a găsi mecanisme şi instrumente care să ajute economia românească, muncitorii români, producătorii români. Sute de oameni îşi pierd locul de muncă şi mii de vieţi sunt brusc afectate doar la noi în judeţ, doar de decizia unei companii, în doar o industrie. Putem multiplica acest exemplu, îl putem extrapola la mai multe industrii. Creşte haotic importul de produse alimentare, lipsesc soluţiile Guvernului de a ajuta producţia locală, întârzie implementarea pachetului economic fantomatic pe care premierul Orban îl promite de trei luni şi angajaţii români pleacă în şomaj. Încurajarea importurilor şi lipsa preocupării pentru producătorii locali, pentru angajaţii români constituie un act iresponsabil al unui guvern de diletanţi'', a spus Bejinariu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.