Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Independența' justiției: Kelemen Hunor a discutat cu însărcinatul SUA pentru afaceri despre DESFIINȚAREA SIIJ

gov.ro
Kelemen Hunor

Vicepremierul Kelemen Huor anunţă că a avut o întâlnire cu David Muniz, însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, în care s-a discutat despre desfiinţarea Secţiei speciale. ”Toţi membrii coaliţiei sunt de acord cu desfiinţarea Secţiei Speciale, singura întrebare este unde să fie transferate competenţele acestui departament special”, a transmis Kelemen HUnor, precizând că poziţia formaţiunii este ca dosarele să ajungă la Parchetul General.

”Secţia Specială de Investigaţii în Justiţie (SIIJ) a fost, printre altele, subiectul dialogului pe care l-am avut cu domnul David Muniz, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti. Am subliniat, în cadrul şedinţei, că toţi membrii coaliţiei sunt de acord cu desfiinţarea Secţiei Speciale, singura întrebare este unde să fie transferate competenţele acestui departament special. Poziţia UDMR este foarte clară: competenţele SIIJ ar trebui transferate Parchetului General”, scris, miercuri, pe Facebook, Kelemen Hunor.

Liderul UDMR conideră că ”acesta ar fi o modalitate corectă, şi asemenea, ar fi extrem de importantă pentru cetăţeni, deoarece numai astfel se poate garanta că judecătorul şi procurorul rămân independenţi în proceduri şi în decizie”.

”În cadrul aceleiaşi întâlniri a fost abordată şi problema traficului de persoane, care afectează România. Pentru eradicarea fenomenului este necesară o cooperare mai strânsă între instituţiile statului, mai multe state europene, biserică, şi organizaţii nonguvernamentale”, a mai transmis liderul UDMR.

Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, care pare să vizeze doar cazuri motivate politic, continuă să funcţioneze, menţionează un raport de săptămâna trecută al Departamentului de Stat al SUA referitor la climatul investiţional din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.