Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India A TRIMIS forțe de ordine pentru asigurarea SECURITĂȚII în regiunea sacră acordată hindușilor

ibtimes.co.in
militar india

Autoritățile de la New Delhi au asigurat securitatea în regiunea sacră oferită prin decizia Curții Supreme indiene hinușilor, pe care aceștia o disputau cu musulmanii, prin trimiterea unui contingent de 5000 de trupe în nordul orașului Ayodhya, relatează site-ul postului Al Jazeera, potrivit Mediafax.ro.

Implantarea trupelor în regiunea disputată, a fost realizată cu puțin timp înaintea emiterii sentinței de către Curtea Supremă de la New Delhi prin care dreptul de utilizare a locului, considerat sfânt, a fost oferit hindușilor indieni pentu construirea unui templu. Demersul autorităților are ca scop prevenirea apariției și escaladării manifestațiilor ca urmare a acestei decizii.

Citește și: Autoritățile din India i-au retras cetățenia unui jurnalist care a criticat regimul premierului Narendra Modi

Confrom deciziei instanței indiene, pe terenul considerat sfânt va fi construit un templu hindus. Terenul cu o suprafață de aproximativ 3 acri (1,2 hectare), situat orașul Ayodhya din statul Uttar Pradesh, a găzduit în trecut o moschee aparținând comunității musulmane.

Demolarea, în secolul al 16-lea, a moscheei a declanșat confruntări violente între musulmanii și hinduștii care solicitau proprietatea asupra locului, soldate cu moartea a aproximativ 2000 de persoane, majoritatea musulmani. De la izbucnirea conflictelor, cele două părți implicate în conflict au militat în fața instanțelor judecătorești pentru controlul regiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.