Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India ar putea interzice știrile identificate drept false de autorități

The Guardian
Fake News

India ia în considerare interzicerea pe rețelele de socializare a știrilor identificate ca fiind „false" de către autorități, potrivit Reuters.

Guvernul indian nu va permite platformelor de socializare să găzduiască informații pe care le consideră false, potrivit unui proiect privind reglementarea internetului publicat în această săptămână.

Orice informație identificată ca fiind „falsă" de către Biroul de Informare a Presei (PIB) sau de către orice altă agenție autorizată de guvern va fi interzisă, conform proiectului.

Odată ce informațiile au fost identificate ca fiind de acest tip, platformele de socializare sau alți „intermediari online" ar trebui să „depună eforturi rezonabile" pentru a se asigura că utilizatorii nu „găzduiesc, afișează, încarcă, modifică, publică, transmit, stochează, actualizează sau partajează" astfel de informații, mai scrie în proiect.

Guvernul indian a fost implicat în repetate rânduri în conflicte cu diverse platforme care nu au dat curs cererilor de a retrage anumite texte sau conturi pentru că ar fi răspândit dezinformări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.