Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India celebrează triumful filmului 'RRR' la Globurile de Aur. Narendra Modi: 'Acest premiu prestigios a umplut de mândrie toţi indienii'

http://www.paramountchannel.ro
Globurile de Aur

India savurează triumful la Hollywood al filmului indian ''RRR'', recompensat miercuri cu un Glob de Aur pentru ''cel mai bun cântec original'', în ciuda concurenţei din partea unor superstaruri americane precum Taylor Swift şi Rihanna, informează AFP.

Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, a salutat această ''realizare foarte specială'' după victoria ''Naatu Naatu'', melodie originală compusă de M.M. Keeravani pentru coloana sonoră a peliculei ''RRR'', în regia lui S.S. Rajamouli.

''Acest premiu prestigios a umplut de mândrie toţi indienii'', a scris Modi pe Twitter, potrivit Agerpres.

Potrivit presei locale, este pentru prima dată când un film indian primeşte o recompensă la Globurile de Aur.

Anumite fragmente din videoclip şi din film au fost turnate în faţa reşedinţei oficiale a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în 2021, înaintea invaziei ruse.

''RRR'', un film vorbit în limba telugu folosită în sudul Indiei, a fost produs în martie anul trecut şi a cunoscut un succes considerabil de public pentru un film local, atât în ţară cât şi în străinătate.

''RRR'' a mai fost nominalizat în categoria ''cel mai bun film străin'', unde a fost devansat de pelicula ''Argentina, 1985''.

Starul de la Bollywood Shah Rukh Khan s-a numărat şi el printre cei care şi-au exprimat bucuria pentru premiul obţinut. ''M-am trezit şi am început să dansez pe 'Naatu Naatu' pentru a celebra victoria dumneavoastră de la Globurile de Aur'', a scris el pe Twitter referindu-se la succesul regizorului S.S. Rajamouli. ''Vă doresc să luaţi numeroase alte premii şi să faceţi India mândră!''.

Industria cinematografică indiană, dominată de Bollywood care produce filme în limba hindi, este cea mai prolifică din lume, producând mii de pelicule în fiecare an, distribuite în special în Asia de Sud, Asia centrală şi Africa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.