Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crește tensiunea: India își sporește prezența militară în zona de frontieră disputată cu China (hartă)

hartă china india pakistan

India își sporește prezența militară în apropierea zonelor disputate ale frontierei cu China în partea de est a regiunii Ladakh, transferând unități suplimentare de aviație și pregătindu-se să desfășoare un nou lot de rachete antiaeriene S-400, pe care le va primi în curând în cadrul unui contract cu Rusia, a relatat luni presa indiană.

Potrivit The Economic Times, forțele aeriene indiene au transferat și desfășurat avioane de luptă pe aerodromurile de frontieră din estul Ladakh, inclusiv cele mai recente avioane de luptă multifuncționale Rafale, achiziționate recent din Franța.

În plus, în lunile următoare, armata indiană intenționează să desfășoare o a doua baterie de sisteme de rachete antiaeriene S-400, care sunt furnizate de Rusia în cadrul contractului de 5,5 miliarde de dolari din 2018.

Primul lot de sisteme S-400 este deja desfășurat în partea de nord-est a Indiei, având capacitatea de a respinge atacurile aeriene atât din partea Chinei, cât și a Pakistanului.

În regiunea Ladakh, care a fost martora unor confruntări între trupele chineze și indiene în 2020, avioanele de luptă ale forțelor aeriene chineze continuă să zboare în mod regulat în imediata apropiere a liniei de control efectiv, în ciuda faptului că problema opririi acestor zboruri a fost discutată la cele 16 negocieri recente ale părților, potrivit The Economic Times.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.