Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India ia în calcul extinderea campaniei de vaccinare cu doze booster pentru toţi adulţii

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

India are în vedere posibilitatea de a-i declara eligibili pentru vaccinarea cu doze booster împotriva COVID-19 pe toţi rezidenţii săi adulţi, au declarat luni două surse familiarizate cu această chestiune, într-o perioadă în care numărul infectărilor a crescut în mai multe ţări şi mulţi dintre cetăţenii indieni nu mai pot să călătorească în străinătate dacă nu sunt vaccinaţi cu doza de supra-rapel a unor vaccinuri dezvoltate împotriva noului coronavirus, informează Reuters.

Deocamdată, doar angajaţii din prima linie a sectorului medical şi persoanele cu vârste de peste 60 de ani pot să se vaccineze cu doze booster în India, fie gratis în centre guvernamentale, fie cu plată în spitale private, potrivit Agerpres.

Guvernul de la New Delhi analizează posibilitatea de a vaccina cu doze booster în regim de gratuitate şi alte categorii de populaţie, a precizat una dintre cele două surse. Ambele surse au dorit să rămână anonime, întrucât Guvernul indian nu a adoptat deocamdată o decizie oficială în acest sens.

Purtătorul de cuvânt al ministrului Sănătăţii din India nu a dat curs invitaţiei Reuters de a face declaraţii pe această temă.

Membrii Parlamentului din India au cerut ca dozele booster să fie autorizate cât mai curând posibil pentru toţi rezidenţii adulţi.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii a îndemnat statele indiene să îşi sporească eforturile privind supravegherea evoluţiei COVID-19, invocând o recrudescenţă pandemică în anumite regiuni din Asia şi din Europa. Ţări precum China şi Italia se confruntă deja cu o creştere a numărului de infectări în ultima perioadă.

Numărul noilor infectări din India a scăzut totuşi până la cel mai mic nivel din ultimul an, autorităţile de resort raportând 1.549 de cazuri noi şi 31 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore.

Bilanţul oficial din India, o ţară devastată anul trecut de un val al infectărilor cauzate de varianta Delta, pe durata căruia morgile au fost copleşite şi mulţi oameni au murit în parcările din faţa spitalelor, a ajuns la peste 43 de milioane de cazuri şi 516.510 de decese asociate COVID-19.

Din cele 1,81 miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID-19 administrate în rândul populaţiei Indiei, care are 1,3 miliarde de locuitori, peste 20 de milioane au fost doze booster.

Pe Twitter, mai mulţi utilizatori indieni au spus că organizatorii unor evenimente din străinătate au decis să permită accesul doar pentru persoanele care s-au vaccinat cu doze booster. Ţări precum Israelul, de exemplu, nu consideră că schema de vaccinare este completă dacă aceasta nu include doza booster.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.