Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India se confruntă cu blocaje în aprovizionarea cu mâncare

Twitter
starea de urgenta

Guvernul indian a declarat miercuri că monitorizează disponibilitatea mărfurilor esenţiale după ce au apărut blocaje în lanţurile de aprovizionare, iar preţurile la legume au crescut, la o zi după ce prim-ministrul Narendra Modi a anunţat impunerea măsurilor de carantină la nivelul ţării pentru 21 de zile, relatează dpa.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în India au fost confirmate 562 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Opt bolnavi au decedat, iar 41 s-au vindecat.

Anunţul de marţi al lui Modi a fost urmat de o goană spre magazinele alimentare şi farmacii, deşi guvernul a afirmat că va asigura menţinerea aprovizionării cu produse esenţiale şi a îndemnat populaţia să nu recurgă la stocuri pe fondul panicii.

'Am rămas fără stocuri de lapte pasteurizat şi de săpun', a afirmat Boli Shankar Agarwal, proprietarul unui magazin alimentar dintr-o suburbie a capitalei.

Guvernul monitorizează disponibilitatea mărfurilor esenţiale pe piaţă, a declarat ministrul federal al alimentaţiei, Ram Vilas Paswan, care i-a avertizat pe producători şi comercianţi să nu încerce să profite de situaţie.

Toate frontierele interne dintre statele indiene au fost închise, iar serviciile feroviare şi aeriene de pasageri au fost suspendate. În majoritatea statelor au fost interzise adunările de peste patru persoane.

La câteva puncte de trecere interstatale s-au format cozi lungi de camioane, pentru că acestea erau verificate pe rând pentru a le permite celor care transportau mărfuri esenţiale să continue deplasarea, a relatat televiziunea IBN-News-18.

Administraţiile de la New Delhi şi din centrul financiar Mumbai au anunţat deschiderea unor linii telefonice de asistenţă pentru furnizorii de servicii esenţiale, care vor primi autorizaţii de deplasare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.