Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India 'topită' de căldură: Temperaturile la New Deli au atind 50 de grade Celsius

ziarebotosani.ro
canicula furtuni

Temperaturile au depăşit 50 de grade Celsius pentru a doua oară în trei zile intr-un oraş din nordul Indiei, afectat de mai multe zile de un val de căldură extremă, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Mercurul din termometre a ajuns la 50,3 de grade Celsius la Churu, un oraş situat în deşert, în statul Rajasthan, împingându-i pe locuitori să caute şi cel mai mic loc umbros pentru a scăpa de soarele arzător.

Citește și: EXCLUSIV Răsturnare de situație în cazul polițistului ucis în Timiș! Care este, de fapt, arma crimei

Temperatura atinsese deja la 50,6 grade Celsius în oraş sâmbătă, apropiindu-se de recordul de căldură înregistrat vreodată în India, de 51 de grade Celsius în localitatea Phalodi din Rajasthan în mai 2016.

De câteva zile, mai multe oraşe din nordul ţării se luptă cu un val de căldură uscată, cu temperaturi care se apropie adesea de 47 grade Celsius.

Citește și: EXCLUSIV Dumitru Coarnă a răbufnit, după uciderea polițistului din Timiș! Motivul real pentru care ar trebui demisă Carmen Dan

Un agricultor a murit duminică din cauza caniculei în Rajasthan, a raportat agenţia indiană Press Trust.Valul de căldură extremă va continua şi marţi în Rajasthan şi în statul vecin Madhya Pradesh, potrivit serviciilor meteorologice indiene.

În capitala New Delhi, temperaturile au scăzut la circa 40 de grade Celsius luni, însă locuitorii continuă să sufere de pe urma căldurii implacabile.

Citește și: Nu mai sunt bani de pensii și salarii? Guvernul face împrumuturi uriașe

Musonul anual, care aduce ploi abundente pe subcontinentul indian, are o săptămână întârziere faţă de calendarul său obişnuit, fiind aşteptat să atingă vârful sudic al Indiei doar pe 6 iunie.

Potrivit site-ului meteorologic El Dorado, luni, printre cele 15 locuri cele mai calde de pe planetă în ultimele 24 de ore, 11 au fost în India şi 4 în Pakistanul vecin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.