Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India: Un oraş şi-a doborât propriul record, cu peste 2,2 milioane de lămpi aprinse cu ocazia Diwali

Facebook
Diwali

Un oraş din nordul Indiei care deţinea de mai mulţi ani recordul mondial pentru cele mai multe lămpi aprinse cu ocazia sărbătorii Diwali şi-a păstrat titlul în acest weekend în care ţara celebrează festivalul său anual al luminilor, informează DPA.

Peste 2,2 milioane de lămpi cu ulei au fost aprinse sâmbătă seara pe malul râului Saryu în oraşul Ayodhya, din nordul ţării, depăşind recordul de 1,5 milioane de anul trecut. Ayodhya a deţinut acest record câţiva ani la rând.

Ministrul şef al statului Uttar Pradesh, Yogi Adityanath, a declarat că un reprezentant al Guinness World Records a confirmat că Ayodhya şi-a depăşit propriul record pentru cele mai multe lămpi aprinse în acelaşi timp într-o singură locaţie.

El a postat o fotografie pe platforma X, fosta Twitter, în care poate fi văzut ţinând în mâini un certificat din partea organizaţiei.

Diwali este unul dintre cele mai importante festivaluri din hinduism. Numeroase persoane sărbătoresc Diwali aprinzând lămpi cu ulei şi focuri de artificii în onoarea zeiţei bogăţiei şi prosperităţii, Lakshmi.

Festivalul celebrează, de asemenea, victoria binelui asupra răului - sau a luminii asupra întunericului.

Conform credinţei hinduse, oraşul Ayodhya, unde se află marea de lumini aprinse sâmbătă seara, este locul de naştere al zeului Rama.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.