Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indianapolis 500, legendara cursă automobilistică, a fost amânată până la finalul lui august

formula 1

Legendara cursă automobilistică de 500 de mile de la Indianapolis, cea mai prestigioasă competiţie auto de o zi, programată iniţial în luna mai, a fost amânată pentru data de 23 august din cauza pandemiei de coronavirus, au anunţat joi organizatorii.

Iniţial, reuniunea sportivă care adună în fiecare an în jur de 350.000 de spectatori, era programată pentru 29 mai, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘E nevoie de testarea a 10.514 de persoane din București’

''Sănătatea şi siguranţa concurenţilor şi fanilor este principala noastră responsabilitate şi considerăm că decizia de amânare se impunea în acest context mondial pe care-l traversăm'', a spus Roger Penske, preşedintele companiei care organizează competiţia.

Anul trecut, Simon Pagenaud a fost primul francez care a câştigat prestigioasa cursă de 500 de mile de la Indianapolis după 1920.

În februarie, pilotul spaniol Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1, anunţa că va participa la această celebră cursă.

Citește și: Odată cu Victor Costache, și spitalele private fac un pas în spate, în plină pandemie: Persoanlul non-critic, băgat în șomaj tehnic

Alonso, în vârstă de 38 ani, urma să concureze pentru a treia oară în "Indy 500", după două eşecuri înregistrate în 2017 şi 2019, alături de McLaren.

O victorie în cursa americană ar urma să-l transforme în al doilea pilot din istorie, după britanicul Graham Hill, în 1972, care realizează "Tripla Coroană", respectiv câte o victorie în Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco, Cursa de 24 de ore de la Le Mans şi Cursa de 500 mile de la Indianapolis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.