Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indicațiile date de șeful misiunii OSCE, Republicii Moldova, pentru rezolvarea conflictului transnistrean

OSCE

Reglementarea conflictului transnistrean trebuie să înceapă cu stoparea schemelor de contrabandă, a declarat premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul întrevederii avute la Chişinău cu şeful misiunii OSCE în republică, Claus Neukirch, potrivit Agerpres.

În cadrul întrevederii, Maia Sanda a declarat că executivul de la Chişinău este deschis colaborării cu OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean în baza integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Republicii Moldova.

Citește și: Anunț de ultimă oră al Olguței Vasilescu: ‘Trei vești bune, azi, de la Guvernul PSD’

De asemenea, premierul Republicii Moldova a precizat că identificarea unei soluţii politice imediate este foarte dificilă acum, iar un prim pas ar fi eliminarea, în colaborare cu autorităţile din Ucraina, a schemelor de corupţie şi contrabandă care au loc în regiune.

La rândul său, Claus Neukirch a declarat că OSCE este pregătită să ofere asistenţă în procesul de retragere a muniţiilor de la Cobasna.

Citește și: Mega-lovitura dată de frații Dedeman! Tranzacția uriașă făcută de aceștia

Reprezentanţi ai Ministerului de Externe de la Chişinău declarau anterior că depozitul de la Cobasna este unul dintre cele mai mari din Europa şi conţine o cantitate importantă de armament şi muniţii, unele datând din Al Doilea Război Mondial. Depozitul ar fi păzit de aproximativ 1000 de militari ruşi.

Politica "paşilor mici" a fost un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii de miercuri, iar Maia Sandu a precizat că această strategie poate continua doar dacă aduce rezultate concrete, care să respecte principiile suveranităţii Republicii Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.